Gå til sidens hovedinnhold

Uavgjort i årets første kamp

Artikkelen er over 6 år gammel

KFUM scoret i kampens siste minutt og berget dermed et sterkt uavgjortresultat mot førstedivisjonsklubben Strømmen.

Motstander Strømmen er ingen hvem som helst, og Skedsmolaget tok en fin - dog litt uventet - tiendeplass i 1. divisjon i 2014. Dermed var dette en fin mulighet for KFUM til få testet seg mot en antatt bedre motstander og i tillegg få en solid gjennomkjøring etter vinterpausen.

Begge lag stilte med nærmest skadefritt mannskap, så forutsetningene for en god kamp var til stedet - det var det også til tider, selv om kvaliteten varierte.

Strømmen tok ledelsen

Strømmen, anført av en meget god Mustapha Achrifi på midtbanen, startet best, og etter 20 minutter kom bortelaget alene gjennom etter slurv i KFUM-forsvaret - skuddet ble dog reddet mesterlig.

Etter flere brukbare muligheter, løsnet det omsider for gjestene. Corner. Stuss. 1-0.

Etter scoringen kom imidlertidig hjemmelaget mye mer med, og det virket som om scoringen gjorde noe med intensitetsnivået til "kåffa-guttene".

Likevel, selv om vertene avsluttet omgangen med mye ball, skjedde det svært lite foran Strømmen-målvakten. Mye på grunn av litt for unøyaktige avleveringer fremover i banen.

Sterk 2. omgang fra vertene

2. omgangen startet sterkt fra KFUMs side, og lagets storscorer, Torstein Andersen Aase var fryktelig nærme redusering allerede etter få sekunder. Headingen ble imidlertidig reddet på streken av en meget reaksjonssterk Strømmen-spiller.

Resten av kampen bølget det mye frem og tilbake, og begge lag hadde muligheter til å sette både en og to pinner. Strømmen beholdt likevel ballen noe bedre enn hjemmelaget.

En meget god sluttspurt fra KFUM gjorde imidlertid at de til slutt klarte et imponerende uavgjortresultat.

Fornøyd med prestasjonene

KFUM-trener Ståle Andersen var fornøyd med laget etter kampslutt.

- Vi gjør en grei prestasjon mot et godt fotballag. Jeg synes vi henger bra med og spesielt i andre omgang gjør vi det bra, sier Andersen

Selv om treneren var fornøyd med prestasjonene til gutta, var det ingen spesielle han syntes utmerket seg i dagens kamp.

- I dag er det ingen spesielle som utmerker seg, men vi gjør det greit som lag, og spiller til tider ok. Men i dag var vi først og fremst opptatt av å få en bra gjennomkjøring, og det synes jeg vi fikk, forteller Andersen.

Ny assistent inn i trenerteamet

Sammen med hovedtrener Ståle Andersen og Esten Sæther, har laget i år fått inn en ny assistentrener, som skal utgjør trenerkabalen for 2015-sesongen. Jørgen Isnes fra Lørenskog er hentet inn.

Også han var fornøyd med det han fikk se fra laget sitt i dag.

- Jeg synes vi henger bra med i 2. omgang, og i slutten av første, er jeg veldig fornøyd med at vi klarer å holde så bra på ballen som vi gjør. Likevel skal det sies at Strømmen nok bytter seg litt dårligere utover i 2. omgang, sier Isnes.

At lag fra øvre divisjoner tar vare på dødballene sine, er inget nytt fenomen i norsk fotball, slik ble det også i dag.

- Det er veldig typisk at vi slipper inn på dødball mot et lag fra førstedivisjon. Det er klart at det er kjipt å tape på grunn av en unødvendig dødball, men når det er er sagt, skal vi ikke klage på prestasjonene, avslutter Isnes.

Ingen mål om opprykk

Selv om laget presterte jevnt mot et bra førstedivisjonslag, har ikke Andersen noen store mål om opprykk denne sesongen.

- Vi har ingen spesielle mål om opprykk denne sesongen. Vi satser heller på å bli et bedre fotballag, så får vi se hvor vi står utover i sesongen. Det er mye talent i "kåffa", så vi får se, avslutter Andersen.