OSLO: Ruter melder om viktige endringer for linje 80E, 81, 83 og 36E fra 19. august.

Linje 81 kobles sammen med 36E og vil fra 19. august kjøre hele veien fra Fløysbonn til Fornebu, med fem minutters frekvens i rushtid. Utenom rushtidene kjører linje 81 mellom Fløysbonn og Filipstad.

– Linjen vil ikke lenger kjøre gjennom Operatunnelen vestover, men kjører på overflaten gjennom Oslo sentrum i begge retninger. Linje 81 blir en av hovedlinjene gjennom sentrum og binder Oppegård og Oslo sør sammen med Oslo vest og Fornebu, sier kommunikasjonsrådgiver i Ruter Knut-Martin Løken.

80E og 83 stopper på Jernbanetorget

Linjene 80E og 83 vil ikke lenger kjøre gjennom sentrum til Vika, men vil snu ved Jernbanetorget hvor det er byttemuligheter til tog, T-bane, trikk og andre busslinjer. 

For noen kunder vil endringen for 80E og 83 innebære at de nå må bytte buss ved Jernbanetorget for å komme til endedestinasjon.

Fra 19. august blir det også endringer for flere busslinjer i Oslo sentrum på grunn av vei- og anleggsarbeidene i området.

– Byrommet i Oslo er i endring og utviklingen medfører at det blir mindre plass til bussholdeplasser og drift. Ruter må ta konsekvensene av dette og tilbudet må tilpasses tilgjengelig infrastruktur, sier Løken.

Slik blir endringene

  • 80E Jernbanetorget – Åsbråten får endeholdeplass ved Jernbanetorget og kjører ikke lenger mellom Jernbanetorget og Rådhuset. Linjen får ny av- og påstigningsplattform ved Jernbanetorget.
  • 81 Fornebu/Filipstad – Fløysbonn forlenges til Filipstad (Hjortnes), og Fornebu i rushtiden, og erstatter linje 36E mellom Tollboden og Fornebu. Linjen stopper ikke lenger på Klingenberg og Rådhuset, og får nytt stoppested på Nationaltheatret (i Stortingsgata). Linjen får ny av- og påstigningsplattform ved Jernbanetorget
  • 83 Jernbanetorget – Tårnåsen får endeholdeplass ved Jernbanetorget og kjører ikke lenger mellom Jernbanetorget og Rådhuset. Linjen får ny av- og påstigningsplattform ved Jernbanetorget.
  • 36E Fornebu – Oslo bussterminal legges ned og erstattes av buss 81 mellom Tollboden og Fornebu.

Det kan med andre ord være lurt å sjekke reiseplanleggeren for hvordan din jobbreise blir fremover.