NORDSTRAND/ØSTENSJØ: – Jeg tror ikke noen vil våge å stryke bevilgningen fra revidert budsjett, sier byråd Aud Kvalbein (KrF).

Hun legger til at det nok blir en politisk diskusjon om forslaget til revidert budsjett før det skal behandles i bystyret i juni.

Sammen med Julianne Ferskaug (V) fra byrådsavdeling for kultur og utdanning tok Kvalbein turen til EKT rideskole og husdyrpark sist fredag formiddag for å overbringe den gode nyheten, etter at byrådet la frem sitt forslag til revidert budsjett.

Les også: EKT i stor økonomisk krise

På randen av konkurs

EKTs påtroppende daglig leder, Johanna Breistein Bakke, håper bevilgningen til å dekke EKTs lånekostnader i år er et skritt i retning mot at kommunen også vil dekke byggelånet på fem millioner som må bort dersom EKT skal overleve lenger enn ut dette året.

– Vi er kjempeglade for all støtte, både fra politikerne og besøkende, uttaler Bakke.

Politikerne fikk en liten omvisning på stedet, og stilte spørsmål om driften og status for rideskolen og husdyrparken.

– Det går bra med oss. Selve driften klarer vi, det er finanskostnadene vi sliter med. Vi klarer oss fordi vi har lave lønnsnivåer. Her er mye basert på idealisme. Vi har en fantastisk arbeidsstokk og frivillige som bidrar, forteller Bakke.

Bjørnar Moxnes (Rødt) tok til orde for å redde EKT i april, og synes det er veldig bra at byrådet nå bevilger penger til videre drift i år.

– Samtidig er dette altfor lite til å redde EKT. Vi tar da ikke til takke med dette? Nei, bystyret må bevilge de nødvendige fem millioner når revidert budsjett behandles i juni, skriver han til medlemmene av Facebookgruppa Leve EKT.

Les også: Ber kommunen redde EKT

Færre besøkende

Sigrid Falch Nordli, kontorleder ved EKT og medeier i familiebedriften, informerer politikerne om at barnehagebesøkene på dagtid har gått litt ned siden i fjor.

– Det må vi jobbe litt med. Vi får satse på å holde ut dette året, så får vi se, slår hun fast.

Ifølge Aud Kvalbein kommer Guri Melby, byråd for miljø og samferdsel (V) tilbake med en sak om ridesentrene i Oslo, trolig til høsten en gang.

Les også: EKT fikk ny hest av Lions

Disse er også tilgodesett

I revidert budsjett er det også satt av 20 millioner til oppgradering av byens nærmiljøer, deriblant disse tiltakene:

- Katten og Nordstrand bad: Rehabilitering av badetrapper.

- Ljanselva: Rehabilitering av turstier.

- Østensjø miljøpark: Skilting, grusing av veier og beskjæring.

- Nordre Skøyen hovedgård: Nytt lekestativ.

- Thygesons vei: Rehabilitering av vegetasjon.

Renholdet i parker, friområder og i strandsonen i Oslo generelt forsterkes dessuten med fem millioner kroner, noe som også vil komme vårt distrikt til gode. Se også saken om ny idrettshall på Nordstrand på sportssidene i dagens avis.

Les flere saker fra noblad.no