Fritidsklubb på Sæter - om heiarop og penger

Karen Johanne Strømstad foran det tidligere bydelshuset på Sæter, som nå skal forvandles til en kulturarena for hele bydelen.

Karen Johanne Strømstad foran det tidligere bydelshuset på Sæter, som nå skal forvandles til en kulturarena for hele bydelen.

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Kjære Erik Hollie, medlem av Nordstrand bydelsutvalg for Rødt. Takk for at du tok opp spørsmålet om penger til Kulturarenaen i ditt innlegg 3. september.

Du spør om hvor planene for fritidsklubb befinner seg. Vi ønsker mer enn noe annet at huset skal være et viktig og relevant sted for ungdom i bydelen. Vi ønsker å utvikle huset sammen med ungdom, og sammen med oppvekstetaten og sammen med frivilligheten.

Spørsmålet ditt er godt, og det handler om mer enn gode ideer og om å pusse opp lokalene. Dette spørsmålet handler om å ha penger til å drive en fritidsklubb, ikke bare på Lambertseter, men også i det gamle bydelshuset på Sæter.

Jeg har ikke glemt at bydelsutvalget enstemmig bevilget 300.000 kroner til et forprosjekt for Kulturarenaen. Det var nettopp disse pengene som gjorde oss i stand til å sette fart på prosjektet. Drømmen om en kulturarena var stor, og tidsluken for ny aktivitet i det gamle bydelshuset var åpen.

Det vil vi fortsette å takke for, og det er fint å bli minnet på at man ikke kan takke for ofte.

Pengene ble brukt til å utvikle planene og skissere hvordan huset kan transformeres til en arena med plass for mange ulike aktiviteter som Nordstrand ikke har et hus for i dag. Ungdomsaktiviteter står i sentrum. Dette underlaget har vært vesentlig for å skape engasjement for huset, og vi har fått tilsagn på støtte fra blant annet Sparebankstiftelsen DNB. Og ikke minst har «Folkeaksjonen Nordstrand Kulturarena» resultert i at eierne av huset nå i begynnelsen av september vedtok at Kulturarena er prioritet nummer 1 for husets fremtid. Dette er helt avgjørende for å kunne utløse midler fra stiftelser og ta imot pengegaver til utviklingen av huset.

I denne perioden har vi også hatt en god dialog med mange lokalpolitikere, med administrasjonen i bydelen og ikke minst med oppvekstetaten. Vi har fått hjelp av ungdom på sommerjobb gjennom Utekontakten til å pusse opp kjelleren – slik at den nå igjen kan brukes til bursdagsfeiringer og ungdomsaktiviteter. Vi har skissert hvordan deler av huset huset kan tilrettelegges som «et sted å henge» og søkt midler fra stiftelser.

Vi er så glade for at vi har bydelspolitikere som leter etter penger til gjennomføring av gode intensjoner, og som vil være med på spleiselaget. Kom gjerne innom huset en dag, så kan du se hvor langt vi har kommet for det som startet med 300.000 fra et enstemmig bydelsutvalg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags