ØSTENSJØ: – I år har vi et program som dekker alle aldre. Uansett hvor gammel man er, vil man finne noe som passer, sier Claudia Lorentzen, koordinator for Østensjø Bydelsdager.

Fra søndag 31. mai til søndag 7. juni samles bydelen om nærmere 60 ulike og tilsammen godt over 100 arrangementer gjennom hele uken, da noen går over flere dager.

Oversikt over hva som skjer hvor sto på side 26-27 i forrige ukes Nordstrands Blad, men ifølge arrangørene kommer det til flere arrangementer frem mot startdatoen.

Disse annonseres kun på nettsiden facebook.com/ostensjobydelsdager.

Les også: – Vi har hovedstadens vakreste arena

Seniorene får info

Både Bøler kirke, fellesskapshuset på Abildsø og Bøler senter låner ut lokaler gratis for anledningen, men arrangementer og stands finner du også flere andre steder.

– Infomøtet for 70-åringer er ganske stort i år, sier Tommy Grotterød, avdelingsleder for barn og kultur i Bydel Østensjø.

Bydelens avdeling for rehabilitering og omsorg holder møtet i Bøler kirke torsdag 4. juni klokken 12.

– Hensikten er å gi bydelens 70-åringer informasjon om hvordan det er å være senior i bydelen, og om hva som tilbys av muligheter, fra seniorsenter til sykehjemsplass og alt i mellom der, sier Grotterød.

Les også: Gir penger til EKT og ny hall på Niffen

Ungdomskveld med DJ

For de yngre blir det musikk og action i Bølerhallen fredag 5. juni fra klokken 20.

– Ungdomsrådet har gått sammen om å lage en kjempestor ungdomskveld i Bølerhallen. Det blir DJ, en ny type fotballturnering som går kjappere enn vanlige turneringer, og «Just Dance» på playstation, forteller Claudia Lorentzen.

I år er også Østmarkseteren med for første gang. Spisestedet har ifølge Grotterød komponert en meny til spesialpris, som man kan spise fra klokken 17 onsdag 3. juni. Fristen for forhåndsbestilling er 1. juni, minner Grotterød om.

– På Bøler senter vil barnekunstutstillingen «Min bydel» åpnes med skikkelig vernissasje, forteller Lorentzen.

Les også: Barnevennlig på Beitedyras dag

Gir valghjelp

I anledning høstens kommunevalg stiller Mirasenteret opp med stand for å informere minoritetskvinner om deres rettigheter knyttet til valget.

De politiske partiene og språkenheten i bydelen vil også være til stede ved Mirasenterets stand.

Bydelsdagene i Østensjø er et politisk initiativ med lang tradisjon i bydelen, der man vil synliggjøre alt det flotte som skjer i bydelen i regi av frivillige organisasjoner, lag og tjenestesteder.

Les flere saker fra noblad.no