Gå til sidens hovedinnhold

– Vi har hovedstadens vakreste arena

Nordstrandsdagene og utendørskonsert:

Artikkelen er over 6 år gammel

Venke Knutson, Steinkast og lokal ungdom står på scenen under årets Nordstrandskonsert.

NORDSTRAND: Datoen er lørdag 30. mai. Stedet er Ekebergparken. Oslos vakreste arena ifølge Lars Petter Solås, leder av arbeidsgruppen for årets Nordstrandsdager fra 26. til 31. mai.

– Vi rigger til scene på en stor trailer på Hundesletta. Målet er at 300-500 personer setter seg i trappeanlegget og nyter to timer med lokale artister, både profesjonelle og kjente, og unge talenter. En unik opplevelse, helt gratis. Som oppvarming til konserten blir det familiedag med nordstrandpreg i Ekebergparken, sier Solås.

Han er glad en av Norges største popartister, Venke Knutson, kommer. Hun bor i bydelen.

– Dessuten blir det spennende å høre trioen Steinkast med Kim Auster fra Ulvøya. De spiller «skogvisepop» som jo passer perfekt inn i omgivelsene på Ekeberg, sier Solås.

En duo fra Kastellet skole og Alexandra Shammut og Steffen Skjel fra fritidsklubben på Lambertseter utgjør konsertens ungdomsinnslag.

Les også: Gammel skolefilm fikk nytt liv

Noe for alle

Nordstrandskonserten er bydelsdagenes hovedinnslag.

– Men vi har også mye annet å by på gjennom hele uken. Nordstrandsdagene er det største og bredeste kulturarrangementet i bydelen. Det skjer noe hver eneste dag, så både unge og gamle får sitt, sier Solås.

Han trekker blant annet frem seks konserter ved bydelens sykehjem, deriblant en utendørs jazzkonsert ved Andersendammen bak Nordstrand skole.

Onsdag 27. mai har Elen Roaldset og Hans Arne Ekrem geologisk vandring på Malmøya, med start fra gangbrua ved Mosseveien.

Les også: Politiet vil følge opp ulykkesstrekning

Torsdag 28. mai er det barnehagenes bydelsdag på Lambertseter gård/fritidsklubben. Lambertseter bryteklubb har samme dag åpent hus i det gamle radiohuset. Dessuten blir det kafékonsert på Lambertseter gård.

Lørdag innbyr Oslo Volley til åpen turnering på de nye banene ved Skredderjordet. Det er Holtetdagen, og Miljøprosjekt Ljanselva inviterer til elvevandring langs Ljanselva.

Nordstrandsdagene avsluttes søndag 31. mai med bydelsgudstjenester og en lokalhistorisk vandring på Lambertseter med Ivar Sekne, mannen bak «Gammelt nytt» i Nordstrands Blad.

På søndagen er det også omvisning i nye Nordstrand kirke.

Les også: Pårørende ble ikke rådspurt om nytt botilbud

På Facebook

Det er tredje året Lars Petter Solås «snekrer sammen» Nordstrandsdagene. Med seg har han en liten arbeidsgruppe, og han regner med at rundt 200 frivillige er i sving på de forskjellige arrangementene.

– Vi jobber stadig med å videreutvikle Nordstrandsdagene. Nytt i år er at vi benytter oss av Facebook til å spre informasjon. Det gir oss en helt annen kontakt både med publikum og arrangører, sier Solås, som forøvrig ikke kan dy seg, men må komme med følgende digresjon:

– Jeg er leder av Nordstrand Frp, og vi har jo klistrelapp på oss for ikke å være så veldig kulturvennlige. Da er det litt morsomt at Nordstrandsdagenes «kulturminister» er nettopp Frp-mann, sier han.

Les flere saker fra noblad.no