Gå til sidens hovedinnhold

Norsk Folkehjelp Oslos utstyr skadet i brann

Artikkelen er over 6 år gammel

Natt til tirsdag gikk brannalarmen fra Nedre Bekkelaget, på stedet hvor blant andre Norsk Folkehjelp Oslo lagret utstyr i en garasje.

NEDRE BEKKELAGET: Det var klokken 01 natt til tirsdag brannalarmen gikk fra Ormsundveien og Grønnsundveien. Her har blant annet Norsk Folkehjelp Oslo sin base med utstyr og biler.

Da brannvesenet kom til stedet, brant det friskt på baksiden av garasjene og skurene mot Grønnsundveien. Mye var allerede ødelagt da de kom frem, og det måtte rives av takplater for å komme til med slukking ovenfra. Heldigvis ble brannen begrenset til garasjedelen av bygningene. Tett inntil ligger jo de gamle tyskerbygningene og Sjømannshjemmet.

Les også: Frykter fartsfantomene på to hjul

Tror brannen ble påsatt

– Kriminalteknisk avdeling har tatt etterforskningen av denne saken som kunne blitt langt mer alvorlig enn den ble om ikke slukkingen kom såpass raskt i gang som den gjorde, sier stasjonssjefen på Manglerud politistasjon, Janne Stømner.

Politiet arbeider etter teorien om at det har vært ildspåsettelse.

– Vi håper imidlertid at det kan ha vært folk i området som kan fortelle om sine observasjoner.

Hun oppfordrer eventuelle vitner til å ta kontakt med politiet.

Les også: Etterlyser bedre merking av gangfelt

Sykebil skadet av varmen

– Dette er forferdelig trist, og det er skremmende at noen kan finne på å tenne på, hvis det er det som har skjedd, sier leder i Norsk Folkehjelp Oslo, Geir Faarlund, til Nordstrands Blad.

Brannen tok tak i baksiden av Norsk Folkehjelp Oslos garasje i Ormsundveien, og en del verdier ble skadd av varmen. I garasjen hadde foreningen blant annet to sykebiler, en beredskapshenger med båt, telt, søkeutstyr med mer.

Norsk Folkehjelp Oslo jobber ifølge Faarlund nå med å finne en ny løsning for oppbevaring av sykebiler og utstyr, hvorav noe må stå under tak.

Les også: Solveien-villa til 26 millioner solgt før visning

Les flere saker fra noblad.no