"Evig Ung Trio" var der. "Bajabekunger" var der. Ikke rart publikum storkoste seg på Lambertseter Gård.

Folk som flyttet inn i hovedbygningen på gården i 1825 hadde nok ikke tanker om at det skulle spilles god rockemusikk og at storstua skulle fylles med jublende tilskuere nesten 200 år senere.

Men bandet "Evig Ung Trio", bestående av drevne musikere som Tommy Merg, Arild Rønsen og Johnny Sørhuus sørget for fullt trøkk i storstua på gården fredag kveld i slutten av februar. Og da Trond Bruce Hansen fant fram sin bok "Bajabekunger" i pausen, fikk både rockeføtter og lattermuskler noe å bryne seg på. Akkurat slik det skal være i et gammelt kulturhus.

For det er viktig at gården blir brukt. Til konserter og andre kulturelle aktiviteter. Og til de arrangementene Lambertseter Historieforening og Foreningen for Lambertster Gård er så flinke å ta initiativ til.

- Jeg vil berømme Lars Thue som leder i Historieforeningen og Forningen for Lambertseter Gård, for alle hans initiativ. Slikt er viktig om vi skal kunne beholde Lambertseter Gård til glede for beboerne i bydelen, sier Kai Adelsøn, daglig leder for Frivillighetssentralen på Lambertseter. Han var styreleder i Foreningen for Lambertseter Gård i fem år.

- Etter flere års strid med politikere og etater lovte byrådet i 2016 at foreningen som driver gården, skulle få ny kontrakt med kulturetaten og status som kulturbygg. Dessuten lovte Byrådet at de ville bidra med betydelig vedlikehold av gården. Dagens styre tok tak i dette løftet. De har kunnet bruke kommunale midler på vedlikehold av gården. De har dessuten fått midler fra OBOS og Sparebankstiftelsen, forteller Adelsøn.