NORDSTRAND: Klokken 23. 32 torsdag kveld melder politiets operasjonssentral at et tog er evakuert på Nordstrand stasjon i forbindelse med funn av en mulig håndgranat.

- Ingen personer er skadd. Nødetatene er på stedet og bombegruppen er på vei, melder politiet på Twitter.

– Togkonduktøren ringte oss og fortalte om funn av mulig håndgranat på toalettet på toget. Toget stoppet på Nordstrand og alle ble evakuert. Alle nødetater er på stedet og bombegruppen er på vei, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i politiet i Oslo til VG.

Ifølge Dagbladet understreker Engeseth at passasjerene ikke er i fare, selv om det skulle dreie seg om en granat som går av.

- Situasjonen er statisk. Nå skal bombegruppa gjennomgå togsettet, og passasjerene må finne seg alternativ transport, sier operasjonslederen til Dagbladet.

BaneNor opplyser under sine trafikkmeldinger at "Det er stengt mellom Ljan og Oslo S pga. en hendelse i et tog. Dette kan ta tid."

Like før klokken 00.30 melder politiet at bombegruppen har ankommet stedet og at de vil starte sine undersøkelser.

Klokken halv tre natt til fredag/fredag morgen melder politiet følgende på Twitter:

- Bombegruppen har sikret håndgranaten og har tatt den med for videre undersøkelser. Togtsettet er fraktet videre med tanke på kriminalteknisk undersøkelse. Sak opprettet.