(Nettavisen) NRKs storsatsing på direktesendt reality-tv med norske gamere får 25. januar en stopp som tvistesak i Oslo tingrett. NRK har saksøkt Anticimex forsikring med krav om prisavslag på 900.000 kroner for mangler ved villaen de kjøpte på Nordstrand i Oslo for å innlosjere gamerne.

Tre personer bor i huset av gangen, og 50 kameraer viser deres gaming døgnet rundt.

Kjøpte villaen for 16 millioner kroner

Tidligere i år ble det kjent at NRK hadde brukt 3,5 millioner kroner for å pusse opp villaen med adresse Langs Linjen 35. Villaen ble kjøpt for 16 millioner kroner i 2021.

– Leie var ikke et alternativ. Vi har ikke kjøpt denne boligen med formålet å investere, men for å fylle et redaksjonelt behov, uttalte Harald Haugerud i NRK eiendom til VG i mai i år.

Nordstrands Blad meldte i oktober i fjor at NRK hadde brukt totalt 32 millioner kroner på prosjektet, inkludert 13–15 millioner kroner på teknologi og oppussing.

Omfattende lekkasjeproblem

Kravet som NRK tar til tingretten har sin bakgrunn i vannskader fra en gangbru og påstand om at selger ikke videreformidlet vesentlig informasjon som NRK mener de kjente eller måtte kjenne til.

Informasjonen gjaldt et omfattende lekkasjeproblem og utbedringer som verken fjernet skadeårsaken eller ble utført på en fagmessig forsvarlig måte, går det fram av rettsdokumentene. Dermed anfører NRK at det foreligger uriktige opplysninger etter avhendingsloven og at tilstandsrapporten feilaktig ga uttrykk for at et tettesjikt mellom gangbru og veggkonstruksjon var på plass. Det er satt av tre dager til rettssaken, men partene håper å komme i havn i løpet av to dager.

Fikk kritikk for fylleprat

NRKs satsing LL35 blir distribuert på strømmeplattformen Twitch. «LL35 viser livet i et gaminghus fullstappet med teknologi», heter det i NRKs egen omtale av programmet. Satsingen fikk en lunken mottakelse på gamingnettstedet Pressfire i fjor sommer der Erik Fossum skrev kommentaren «Fyll, pissing og dataspill – NRKs millionsatsing på gaming er i gang», men satsingen fortsetter.

Prosjektleder Øyvind Helland svarte på kritikken overfor Nettavisen og sa at de viste unge voksnes virkelighet.

– At de både gamer og snakker om sex, er helt normalt, uttalte han.

Det første halve året var ment som et prøveprosjekt, uttalte Helland til Avisa Oslo i oktober.