Gateparkering på Nordstrand: Mange mennesker føler ikke skam over å være til besvær for andre

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Dette er et svar til Asle Rein som mener vi bør forby gateparkering på Nordstrand eller innføre beboerparkering eller totimersregel.

Han mener nemlig at folk som parkerer i gatene ikke føler skam for å være til besvær for andre.

Ærlig talt, så er det vel ham og hans eventuelle meningsfeller som ikke eier skam for å skape besvær for andre. Parkerte biler forurenser ikke og de er hverken til hinder eller besvær for noen, tvert imot! Folk parkerer i gatene fordi de er på besøk, jobber i hjemmetjenesten, bor der men mangler egen hage og garasje, utfører en jobb der og lignende. Men Asle har kanskje ikke tenkt å benytte seg av håndverkere heretter?

Det er mange som leier boliger og som er avhengig av gateparkering fordi nærmeste matbutikk ligger flere kilometer unna. Hvis gateparkering forbys vil det bli langt mindre attraktivt å leie bolig på Nordstrand. Det samme gjelder de andre to alternativene han foreslår. Det vil gjøre at mange mister denne ekstrainntekten og gi større press på andre bydeler.

Boliger som bygges uten parkering har også dårligere markedsverdi og vil føre til økt gjennomstrømming av folk og dårligere bomiljø. Folk er avhengige av bil, selv om de ikke eier eget hus med hage og garasje.

Denne arrogante holdningen han og andre kommer med, der bil kun skal være for de rikeste, er rett og slett kvalmende! Det er motbydelig og sadistisk å i det hele tatt foreslå noe sånt som det han kommer med.

Han liker tydeligvis å provosere og å tråkke på folk.

Mange som leier boliger er uføre og barnefamilier som er avhengig av bil, eldre og andre folk liker å kunne få besøk av andre enn bare nærmeste nabo, men nei, da står bilene liksom i veien og tar opp plass?

Ærlig talt så har vel parkeringsmulighetene på Nordstrand blitt utredet lenge før det ulovlige prosjektet de kaller bilfritt byliv. Bilfritt byliv har aldri blitt konsekvensutredet slik som loven krever. De stedene der man faktisk blir til hinder for fri ferdsel er for lengst merket med parkering forbudt.

Bilene som står parkert i bildet han viser til er ikke til hinder for noen.

Jeg har bodd på Nordstrand siden 1997 med noen få års opphold i andre bydeler. Det har aldri vært noe problem hverken å sykle eller gå, og ingen barn har blitt påkjørt som jeg har hørt om. Folk kjører hensynsfullt og parkerer lovlig. Jeg har noen få ganger sett barn leke i gatene, men de fleste sitter inne med dataspill/TV eller er på diverse fritidsaktiviteter.

Det er sjelden man ser barn leke ute. Unntaket ble da skolene stengte, da så du plutselig barn som var ute og lekte fordi fritidsaktivitetene også måtte stenge. Uansett, så er det ikke en spesielt god ide å leke i gatene, det vil alltid være litt trafikk og nødetatene trenger å kunne komme raskt frem. De fleste har hager, skolegårder, lekeplasser, parker og lignende. som de kan bruke eller låne.

Blir gateparkering forbudt vil det heller ikke bli mulig å kjøre ungene på trening på Niffen eller se kamper der. Man kan jo ta trikken til Kastellet og gå opp? Eller T-banen til Munkelia, men det er nok uaktuelt for de fleste i nordstrandsområdet. Særlig hvis man ikke skal kunne parkere ved holdeplassene heller. Parkeringsforbud vil også føre til at flere slutter å reise kollektivt, fordi de ikke lenger vil kunne parkere i nærheten av holdeplasser. Totimersregelen tvinger folk til å kjøre oftere og gjør det umulig å parkere for dem som bor her. Så hva er det egentlig han ønsker å oppnå, annet enn å gjøre livet surt for andre?

Jeg vet at Venstre lenge har kjørt en aggressiv politikk mot bilbruk. Som tidligere medlem i Nordstrand Venstre har jeg med deres forslag til å begrense parkeringsmulighetene på Nordstrand bare fått nok en bekreftelse på at jeg gjorde rett i å melde meg ut. Venstre er ikke lenger et miljøparti, de fremmer i likhet med MDG en misforstått symbolpolitikk som handler mer om å innføre et totalitært regime enn å redde miljøet og planeten. Venstre var en gang et parti som fremmet frihet, nå går de altså inn for det motsatte. De ønsker å gjøre det vanskelig for dem som har minst ved å innføre beboerparkering for alle som ikke eier egne parkeringsplasser. Minstepensjonister og uføre, arbeidsledige, permitterte med flere må punge ut 3600 kroner for å få lov til å bruke biler de er avhengig av. Venstre ønsker altså å sende regningen, for hva enn det er de ønsker å bruke penger på, til de fattigste.

Er det noen som mangler skam for å skape besvær for andre, så er det folk som kommer med slike forslag.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags