Gi oss muligheten til å leve gode liv!

Det er for få varmtvannsbasseng

Det er for få varmtvannsbasseng Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Denne høsten er det kommunevalg og vi i Norsk Revmatikerforbund vil stille noen enkle spørsmål til de politiske partiene:

Norsk Revmatikerforbund arbeider for å bedre tilbudet til personer med muskel- og skjelettplager og revmatiske sykdommer. Vi arbeider for å bedre behandling- og rehabilitering for en pasientgruppe som i stor grad ikke blir friske. Vi må lære å leve med sykdom.

For å leve så friske liv som mulig er trening viktig, og vi opplever at den beste treningen er trening i varmtvannsbasseng. Dette er trening som reduserer smertene og øker funksjonsnivået vårt. De fleste av NRF sine lokallag i det ganske land har i en årrekke organisert treningstilbud i varmtvann med instruktør. Det ønsker våre lokallag i Oslo å gjøre også.

Trening i varmtvann bidrar til at medlemmene våre kan stå i jobb, delta i hverdagen og familieliv. Ved å være friskere bruker vi færre kommunale og statlige helsetjenester. I tillegg gir det oss mulighet til å stå i arbeid og bidra til fellesskapet over skatteseddelen. Muskel- og skjeletthelse koster årlig 255 milliarder kroner ifølge en ny samfunnsøkonomisk rapport (REMUS-rapporten). Ved å gi oss muligheten til å gjennomføre den rehabiliteringen vi trenger, sparer kommunen og staten penger på sikt.

Det vi trenger er en kommune og bydeler som ser verdien av å ha så friske innbyggere som mulig. Vi trenger flere varmtvannsbasseng slik at vi kan få gjennomført den rehabiliteringstreningen vi er avhengig av for å leve gode liv. Tilbudet i spesialisthelsetjenesten er bygget ned, under forutsetningen om at kommunene skulle bygge ut sitt rehabiliteringstilbud.

Totalt sett er det for få varmtvannsbassenger i Oslo men få politiske partier har nevnt varmtvannsbasseng i deres partiprogram. Dekningen av varmtvannsbasseng i bydelene rundt Nordstrand er for dårlig.

På Manglerud blir det bygget et nytt basseng med varmtvannsbasseng, Tøyenbadet har vært på agendaen i mange år. Skal vi en dag få nok muligheter for rehabilitering av personer med muskel- og skjelettsykdom? Skal vi få tildelt nok treningstid og en nøktern leiepris? Vi venter i spenning!

Jan Halvard Relbe-Moe
Fylkesleder
Norsk Revmatikerforbund Oslo fylkeslag

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags