Gjelsten og Sunde kjøper store deler av Gresvigs konkursbo

Av

Gjelsten Holding AS og O.N. Sunde AS kjøper store deler av Gresvig-konkursboet. Målet er å «etablere en solid og konkurransedyktig aktør i sportsbransjen».

DEL

Det opplyser Gresvig AS i en pressemelding mandag. Det var Finansavisen som først omtalte saken.

Bjørn Rune Gjelsten eier blant annet Sport 1.

Egeneide butikker og franchiseavtaler, varelager på sentrallager og i butikker, kundefordringer og rettigheter til bruk av Intersportnavnet i Norge, samt andre immaterielle rettigheter, er blant eiendelene som kjøpes.

De aller fleste butikkene vil gå over til den nye selskapet. Mange butikker legges imidlertid også ned, skriver Nettavisen. De har fått bekreftet av 34 butikker legges ned innen kort tid. Opp til 500 personer mister jobben.

– Vil skape en solid aktør

– Jeg synes det er trist at en aktør som Gresvig, med over 100 års historie og hvor jeg også tidligere har vært en eier, forsvinner. Samtidig er det et faktum at det lenge har vært en overetablering av sportsbutikker i Norge, noe som har bidratt til svak lønnsomhet i bransjen. Gjennom samarbeidet med Olav Nils Sunde og hans selskap O.N. Sunde AS får vi nå muligheten til å skape en solid aktør med langsiktige og finansielt sterke eiere, som gjennom Sport 1 og Intersport vil være den ledende faghandelskjeden i Norge, sier Bjørn Rune Gjelsten.

Artikkeltags