Gå til sidens hovedinnhold

Gleder seg til en magisk aften

Innsendt

Etter en mørketid så lang, med restriksjoner, avlyste konserter, avlyste 17. mai og barnetog, ser vi at korpsbevegelsen igjen begynner å røre på seg. Endelig har tiden kommet hvor musikantene kan børste støv av ferdigheter og instrumenter. Det er nok mange som har latt ting forfalle i denne koronatiden vi nå ser ut til å finne veien ut av. Det gjeller nok korpsene i vårt distrikt også, og Østre Aker musikkorps er nok ikke noe unntak i så måte.

En mandag kveld tok vi turen ned i «kjeller'n» på Høyenhall skole, hvor Østre Aker musikkorps holder til og har startet sine øvelser igjen. Der finner vi korpsets nye leder, Marianne Corneliussen, og vi spør «hvordan har dere i ØAM håndtert denne tunge tiden?»

– Jeg synes vi har klart oss bra igjennom denne pandemien. Det har selvfølgelig vært kjedelig å måtte avlyse konserter og andre spilleoppdrag. Fra november til mai hadde vi øvelser hver mandag på zoom. Det har gjort at vi har fått øvd jevnt gjennom nedstengningen. Vi har også hatt noen sosiale treff på zoom, blant annet italiensk aften og julebord. I en vanskelig tid har det vært viktig for oss å ha et fast møtested, både for det musikalske og for det sosiale. Gleden var stor da vi hadde vår første øvelse sammen i slutten av mai. Den hadde vi ute i skolegården her på Høyenhall.

– Marianne, nå som det ser ut som at korpsene kan gjenoppta sine øvelser inne og konserter, hva er de nærmeste planene for Østre Aker Musikkorps?

– Vi har hatt en etterlengtet konsert i byen, og et veldig bra seminar i Fredrikstad. Vi gleder oss veldig til å spille konsert sammen med Alna Janitsjar. Det blir rett og slett en magisk aften. Etter konserten i oktober starter vi oppkjøringen til julekonserten vi skal ha i Manglerud kirke 4. desember. Der får vi med oss to flotte solister, Mari Lerberg Fossum og Erik-Andre Hvidsten. Disse to har vi jobbet med tidligere og veit hvilken kvalitet og profesjonalitet de bringer med seg. Vi avslutter året med julebord og julegrantenning i forskjellige borettslag i vårt distrikt. En tradisjon som vi gleder oss veldig til, avslutter Marianne.

Lørdag 9. oktober, i Sagene festivitetshus, skal korpsene fra Østre Aker og Alna arrangere konsert sammen. Vi forstår at her er det tryllekunst og fingerferdigheter på høyt plan som står i fokus, så vi spør Østre Aker musikkorps sin dirigent, Heming Valebjørg; Janitsjar og trylling, er ikke det litt unormal kombinasjon?

– Å spille i sammen i korps er i seg selv noe ganske spesielt, men det er ved godt samspill og musisering at noe ganske magisk virkelig kan skje med musikken, så ja, janitsjar og tryllekunst er definitivt en god kombinasjon, avslutter Heming.

Så forlater vi ØAM for denne gang, og rusler ut i noe som er en gryende mørk høstkveld. Men det er godt å tenke på at nå begynner konsertlokalene igjen å fylles med liv.

Og vi ønsker Alna Janitsjar og Østre Aker Musikkorps lykke til med begivenheten og velkommen tilbake på konsertscenen skal dere være, vi har savnet dere.