Gå til sidens hovedinnhold

Godtar nei til bom-flytting

Artikkelen er over 6 år gammel

Samferdsels- og miljøbyråd Guri Melby (V) vil ikke mase mer på Statens Vegvesen angående flytting av bomringen på Abildsø.

ABILDSØ: Før jul konkluderte Statens vegvesen med at de ikke vil flytte bomringen på Abildsø, noe lokalbefolkningen mener vil bidra til å redusere gjennomfartstrafikken i Enebakkveien.

Statens vegvesen mener ulempene er for store, og anbefaler heller lokale trafikksikkerhetstiltak.

–En grundig analyse

Det var miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby (V) som ba om en utredning av en eventuell bomflytting.

Dette var på oppfordring fra lokalmiljøet, som intensiverte aksjonene sine for et tryggere nærmiljø etter at et liv gikk tapt i Enebakkveien i desember 2013. Både abildsøbeboere og Østensjø bydelsutvalg har bedt om å få justert grensene for bomringen i en årrekke.

Byråden sa i desember, da konklusjonen til Statens vegvesen kom, at hun ville sette seg grundig inn i rapporten deres før hun uttalte seg om veien videre. Nå har hun gjort det, og konkluderer med at hun synes Statens vegvesen har utført en grundig analyse av ulike alternativer.

– Ettersom plassering av bomstasjoner er et statlig ansvar, er det lite Oslo kommune kan gjøre for å flytte bomstasjonen. Jeg vil derfor konsentrere meg om å gjøre Enebakkveien tryggere og mindre attraktiv for gjennomkjøring, sier Melby til lokalavisen.

Vil følge opp tiltakene

I Enebakkveien og Skullerudveien er det allerede bygget syv opphøyde gangfelt, fem kryss er snevret inn, fire bussholdeplasser er bygget om og fartsgrensen er satt ned fra 50 til 40 kilometer i timen mellom Abildsø og Skullerud.

– Bymiljøetaten arbeider nå med ytterligere ett opphøyd gangfelt, én kryssinnsnevring og ombygging av to bussholdeplasser. Dette vil bedre trafikksikkerheten i området, sier byråden.

– Når alle tiltakene er gjennomført vil jeg be Bymiljøetaten vurdere trafikksikkerheten på nytt, for å vurdere om tiltakene har virket, sier Melby.

–  Jeg er svært opptatt av trafikksikkerheten i Enebakkveien og kommer til å følge denne saken tett, forsikrer byråden.