Om du jobber eller har hjemmeferie – det er mye å finne på her i distriktet for deg som leter etter kortreiste høstferieopplevelser.

Her har du et knippe tips til aktiviteter i bydelene Nordstrand, Østensjø og Søndre Nordstrand. Selv om noe av dette koster penger er det også mye å oppleve som ikke koster deg noen ting.

Ha en riktig fin og lokal høstferie!

Kunst og natur i Ekebergparken

I Bydel Nordstrand er vi så heldige å ha et utendørs kunstgalleri som tiltrekker seg folk fra hele verden. Ekebergparken har blitt utrolig populært og stadig nye kunstverk avdekkes i parken. Siste tilskudd som du kanskje ikke har fått med deg ennå er de glødende trusene. Mer om det kan du lese her:

Hopp i havet – eller bassenget

De fleste har nok avsluttet badesesongen ute nå. Men det betyr ikke at du må legge badetøyet på hylla. Besøk et av våre lokale bad. Og høstferien er kanskje tiden for å prøve det aller nyeste badet i vårt distrikt – Manglerud bad - hvor du kan både skli, hoppe, svømme og plaske.

Hest er best

EKT Husdyrpark på Ekeberg har åpent hele høstferien. Her er det flere tilbud som å være dyrepasser for en dag eller nybegynnerdag med hest. Du kan melde deg på kosestund med kaninene. Og som vanlig kan du hoppe i høyet, ri på ponni eller bare besøke dyrene.

Søndre Aas gård er det fullt program i høstferien med kjørekurs, rideturer og aktivitetsdager på formiddagene. Det er også åpen stabburskafé hele uka.

Ut på tur – naturen er rett utenfor døren

Når man er så heldig å bo i Oslo Sør har man en rekke turmuligheter rett utenfor døren. Om du drar til Østmarka, tar en tur langs fjorden på Malmøya, trasker langs Hvervenbukta eller rusler rundt Østensjøvannet.

Ljanselva for eksempel er en perle som venter på å bli utforsket:

Besøkssenter våtmark Oslo arrangerer gratis aktivitetsdager på Bakkehavn gård, som ligger ved Østensjøvannet, hver søndag fra 12–15 i høst. Førstkommende søndag er det planter om høsten som er tema.

Er du på tur kan du jo også stikke innom en av våre lokale markastuer, hvis du ikke har niste med deg.

Har du forresten tatt turen til det 19 meter høye branntårnet i Grønliåsen ennå? En spektakulær naturopplevelse for deg som ikke er redd for høyder:

Eller hva med å rett og slett flytte ut noen dager i høstferien? Ta med telt eller hengekøye for eksempel. Utstyr kan du låne gratis på BUA Nordstrand, Østensjø og Søndre Nordstrand.

Her er en guide til fine stede å campe for natten i vårt område:

Du trenger ikke å dra på tur...

Friluftslivet er ikke for alle. Det er greit å ta det med ro også. Og skulle solen krype frem kan det friste med noe godt i glasset på et dertil egnet utested. Men du trenger ikke å dra til byen. Se vår lokale oversikt:

Bli litt klokere på biblioteket

Det er alltid noe å gjøre på biblioteket, og også denne høstferien har de lokale Deichman et rikholdig program. Blant annet er det flere aktiviteter for ungdom.

På Deichman Bjørnholt blir det flere gaming-muligheter i ferien. På Deichman Lambertseter går et arrangement i regi av Prosjekt panda av stabelen tirsdag. Se deichman.no for fullt program i ferien.

Lambertseter fritidsklubb

Mandag, tirsdag og onsdag i høstferien er det klubb for junior og mellomtrinnet. Du kan for eksempel få med deg kino i diskoen med popcorn og snacks på onsdag, hvis du går i 6. – 8.-klasse.

Gøy for ungene!

Når barna har fri kan dagene bli lange og det kan være fint å ha noe å se frem til. Det er ikke gratis, men for barn og ungdom er det alltid en hit, særlig om det skulle komme litt regn, å dra på Leos Lekeland på Ulsrud og Rush trampolinepark på Rosenholm.

Innendørs aktivitet kan du også bedrive på Oslo Klatresenter på Skullerud.

Symra kino har åpent i ferien. Det er filmer både for barn og voksne på programmet.

Men det trenger heller ikke å koste noe å ta med barna ut og leke. Av og til – egentlig ganske ofte – er det kun en lekeplass som skal til for at barna skal ha det bra og få litt aktivitet. Gratis og skikkelig lavterskel. Det er mange titalls lekeplasser å ta av i vårt distrikt: