(Østlandets Blad): Nå ber matmor Sissel Breievne om hjelp til å finne katten som er blitt borte. Sissel bor på Bjerke i Oslo, og bilen tilhører en kvinne i nabolaget. Tirsdag formiddag kjørte hun fra Bjerke til Kolbotn. Da de stoppet i Johan Halvorsens vei, hørte hun noen merkelige lyder fra bilen.

– Hun skjønte ikke hva det var, men da de åpnet panseret, så de at det var en katt som lå der. Det var kattegråt hun hadde hørt. Katten var livredd og løp av gårde og forsvant inn en hage rett nedenfor, forteller Sines eier.


Sofus kom hjem etter hundre dager på rømmen: – Begge barna ropte høyt

Lette i området tirsdag kveld

Passasjeren rakk å ta et bilde av den forskremte katten før den stakk. Deretter tok de kontakt med Kolbotn dyreklinikk for å fortelle hva som hadde skjedd. Dyreklinikken la ut bildet og oppfordret alle til å holde øynene åpne og ta kontakt med dem dersom noen klarte å fange katten. Bildet dukket opp på Facebook hos matmor Sissel, som kjente igjen katten sin som ikke hadde kommet hjem. Matmor skrev under innlegget fra Kolbotn dyreklinikk at dette var Sine. Da bileieren så det, ringte hun Sissel og fortalte at hun bodde på Bjerke og at katten hadde ligget under panseret på hennes bil.

– Hun var fryktelig lei seg, forteller Sissel.

Sissel og mannen var allerede på vei til Kolbotn for å lete etter katten da bileieren ringte. Matmor og matfar gikk opp og ned i nabolaget rundt Johan Halvorsens vei, men uten å få svar fra Sine. Etter jobb onsdag skal mannen ut igjen. Såfremt ingen har funnet katten før det.

Katten til Nicolai var savnet i to år - så får han en uventet telefon: – Jeg sa ikke noe til samboeren. Hun ble ganske sjokkert

Liten hunnkatt med mange farger

Sine er en halvannet år gammel hunnkatt. Hun er ganske liten og trikolor, det vil si brun, svart og hvit. Hun er chippet og har et merke inne i øret som viser det.

– Hun gir fra seg mye lyd og responderer på stemmene våre. Når den ikke er så redd, kommer den gjerne til folk og er ikke så sky av seg. Den pleiere å reagere på navnet sitt, sier Sissel.

Dersom du klarer å få tak i Sine eller tror du har sett henne, kan du ringe Sissel Breievne på 99713997. Svarer ikke hun, kan du også kontakte Kolbotn dyreklinikk, som står klar til å ta hånd om katten.

Kjendis-katten Purre tar bussen, går på fest og tar turen på spa: – Vi venter bare på hva det neste blir

Ni liv

Det er en grunn til at vi sier at katter har ni liv, så vi krysser fingrene for at denne historien ender godt. Og oppfordrer alle som befinner seg i området til å holde et ekstra øye åpent etter en «spraglete», liten pus som kanskje lyder navnet Sine hvis du roper varsomt på henne.

Hvor lenge Sine har ligget under panseret på bilen, er usikkert. Allerede mandag kveld ble familien urolig da hun ikke kom hjem, slik hun pleier. Da katten heller ikke sto på døra tirsdag morgen, ble de veldig bekymret. Så dukket bildet av Sine i Johan Halvorsens vei opp på Facebook.