Fredag 17. mars er det sendt ut et nytt farevarsel for snø i Oslo. Det er kun noen dager siden sist farevarsel for snø ble sendt ut for hovedstaden, men det ser dermed ut til at ikke snøværet vil gi seg med det samme.

Vakthavende meteorolog, Håkon Mjelstad, i Meteorologisk Institutt, sier til Nordstrands Blad at det kommer til å snø mye fra natt til fredag frem til fredag kveld.

– Sånn det ser ut nå er det en topp midt på dagen på fredag. Vi ser for oss at det kommer mellom 10 og 20 centimeter snø i løpet av dagen, sier han.

– Hva er det viktig å huske på når det skal komme så mye snø igjen?

– Man er nødt til å ta det piano og kjøre etter forholdene. Ikke minst er det viktig å beregne ekstra tid. Vi pleier å si at det er lurt å ta hjemmekontor hvis man har mulighet til det.

Trafikkaos

– Dere tror det blir kaos i trafikken igjen?

– Sånn det ser ut nå er det lurt å være obs på morgenrushet. Da er det mye biler på veien og vanskelig for brøytemannskaper å ta unna all snøen. Da kan jeg se for meg det blir litt utfordringer. Men forhåpentligvis er mindre utfordringer i ettermiddagsrushet, da er det kanskje ikke så mye snø igjen i veien, sier han.

Ifølge meteorologen ser det ut til at temperaturene vil øke fra fredag og at snøen derfor mest sannsynlig ikke vil fryse på igjen.

– Det ser ut til at det blir ganske mildt vær etter hvert. Natt til fredag ligger temperaturen på rett over 0 grader og det gjelder gjennom hele helgen, sier Mjelstad.

Man må imidlertid regne med en del sludd fremover.

– Lørdag blir den fineste dagen. Fra søndag kommer det noe mer nedbør i form av sludd og regn, sier han.