Gå til sidens hovedinnhold

Harald Fadum fyller 75 år!

Innsendt

Bakermester, fabrikkeier, disponent, veteranbilentusiast og humørspreder Harald Fadum fyller 75 år 18. april.

Jubilanten har et innholdsrikt liv å reflektere over, ikke helt uten utfordringer, med mange sorger og gleder.

Harald Fadum, født og oppvokst på Nordstrand, har gjennom hele sitt liv vært knyttet til familiære forpliktelser i Kneippbrødfabrikken og har i hele sin oppvekst hatt mange engasjement og særlig et stort hjerte for kirken. Som tredje generasjon i Kneippbrødfabrikken, grunnlagt i 1910, fulgte både manøvreringsdyktighet innenfor bakerfaget og solid åndelig utrustning fra to generasjoner gründere!

Etter obligatorisk skolegang begynte han ett år på Bjerkely ungdomsskole, så tre år yrkesopplæring og elementteknisk skole, så et år som bakerlærling på Bergensfjord. Han ble uteksaminert på yrkesskolen og fikk Baker- og Konditorlaugets bestepris i 1986. Så Treiders handelsskole og deretter utdanning fra Willingen i Tyskland, med praktiske studier med bakerimaskiner. Han var daglig leder sammen med sin far fra 1975.

Da Kneippen avviklet sin produksjon i 1986 begynte et engasjement med lokal TV-produksjon for TV Oslo og egen cateringvirksomhet rettet mot bensinstasjoner, som etter kort drift leverte til over 100 bensinstasjoner. Siden har hans hovedgesjeft vært innenfor finans, biler, eiendom og tidvis bussjåfør og begravelseskjøring.

Harald har med sitt innholdsrike liv fått bety mye for både familie, venner og et stort nettverk av medmennesker, uansett rang. Han deltar i dugnader for kirken, han er medlem i Losjen med 8 grad, i Lions med Melvin Jones Fellow-utmerkelse, Gubbeklubben fra skoledagene i over 50 år, KNA, NVK, Rally Drivers med mer.

Harald har alltid vært ja-menneske nært knyttet til sine veteranbiler som i stor grad brukes sosialt. Blant annet som første bil i 32 år i 17. mai-toget her på Nordstrand, til bryllup og kjøring fra eldresentrene og kirken. Han har videreført tradisjonen med kjøring i Monte Carlo-løpet åtte ganger.

Jubilanten planlegger en markering, som sedvanlig med pølseservering fra sin T-Ford 1910, og om forholdene tillater det med en påfølgende samling på Østmarksetra.

En varm hilsen og takk til jubilanten fra venner, kirkefamilie og dugnadsvenner fra fjern og nær.