Gå til sidens hovedinnhold

Helsearbeidere i private virksomheter fortjener å høre at de gjør en god jobb!

Camilla Marie Andersen

Daglig leder Lambertseterhjemmet

Oslo

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I forbindelse med Fremskrittspartiets utspill om å konkurranseutsette all eldreomsorg, skriver eldrebyråden i Oslo Tone Tellevik Dahl på sin Facebookside 5. mars:

«Vi vil ha best mulig eldreomsorg, ikke billigst mulig. Fordi vi skal bruke de store pengene på de store oppgavene, prioriterer vi nettopp god omsorg for de eldre i Oslo."

Videre siteres hun fra sak på nrk.no: "Våre innbyggere fortjener å ha god kompetanse rundt seg, med medarbeidere som har tid til å gjøre jobben sin".

Med dette etterlater eldrebyråden et inntrykk av at helsearbeidere, som er ansatt i privat virksomhet, hverken har kompetanse eller tid til å gjøre jobben sin. Jeg blir både oppgitt og sint av slike kommentarer.

At eldrebyråden av ideologiske grunner ikke ønsker private driftere i eldreomsorgen er greit. Det er uheldig at hun etterlater et inntrykk av at beboere som ivaretas av medarbeidere i privat virksomhet ikke får gode tjenester og omsorg. Hun bør ikke blande ideologi med kvalitet.

Les også

Lambertseter sykehjem rives på nyåret 2020 og må fraflyttes før desember 2019

 

Vi har et godt samarbeid med Sykehjemsetaten for å sikre god kvalitet på tjenesten.

Helsearbeidere som hver dag gjør sitt aller beste for våre eldste, som jobber med varmt hjerte og klokskap, fortjener annerkjennelse!

Jeg er selv sykepleier. Etter å ha jobbet mange år i helsevesenet, både i drift og nå som leder, mener jeg at eldreomsorgen trenger alle: både private, ideelle og kommunale aktører.

Som arbeidstaker hos en privat drifter er det vanskelig for meg å forstå at det sjelden blir trukket frem at vi leverer tjenester av god kvalitet. Det blir vi jevnlig kontrollert på – av Oslo kommune selv.

Les også

Lambertseter sykehjem nedlegges midlertidig: - Hjerterått å splitte de eldre, sier sykepleier Martine (26) opprørt.

 

Brukerundersøkelsene viser at både beboere og pårørende er godt fornøyd og trives hos oss. Lambertseterhjemmet har god fagdekning. Vi leier alltid inn vikarer ved sykdom. Vi har ekstra ressurser på kultur og aktivitet til beboerne, god legedekning, samt god dekning på fysioterapi og ergoterapi.

Min erfaring er at vi er bedre bemannet enn kommunale virksomheter. Mange medarbeidere velger å jobbe hos en privat drifter og er fornøyd med sin arbeidsgiver, selv om vilkårene i noen tilfeller er bedre i Oslo kommune.

Flere medarbeidere har kommet tilbake fra kommunale stillinger på grunn av opplevd trivsel og bedre arbeidsdager i vår virksomhet.

Dette er også viktige perspektiver i arbeidet med å sørge for best mulig eldreomsorg for Oslos innbyggere – både for medarbeidere, beboere og pårørende.

Uavhengig av politisk ståsted; god kvalitet på tjenestene til beboerne er uavhengig av driftsform. Kan vi ikke få anerkjennelse for det? I det minste: spør beboere og pårørende om de blir godt ivaretatt. Og fortell helsearbeidere i private virksomheter at de gjør en god jobb!