Får penger til treningstilbud ved seniorsentre

TRENING: Tai Chi har blitt brukt som trening på Krystallen seniorsenter. Her fra mars i år da den frivillige instruktøren Thanh Vuong lærer brukerne Tai Chi.

TRENING: Tai Chi har blitt brukt som trening på Krystallen seniorsenter. Her fra mars i år da den frivillige instruktøren Thanh Vuong lærer brukerne Tai Chi. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Seniorsentre i bydel Nordstrand, Østensjø og Søndre Nordstrand har til sammen fått over 800 000 kroner å bruke til treningstilbud ved seniorsentrene. Men det er fortsatt mer penger å hente.

DEL

ALLE BYDELER: Nå har byråden for eldre, Aud Kvalbein (Krf) fordelt 2,5 millioner kroner til ulike treningstilbud ved alle eldresentrene i Oslo. Og fortsatt er det 500 000 kroner igjen å dele ut.

Bydelene i vårt distrikt har fått utdelt beløpene de søkte om.

Penger utdelt

Bøler seniorsenter i bydel Østensjø har fått tildelt 35 000kr.

I bydel Nordstrand har Krystallen seniorsenter, Nordstrand seniorsenter og Simensbråten-Ekeberg seniorsenter fått henholdsvis 100 000, 42 000 og 373 000kr.

I bydel Søndre Nordstrand har Prinsdal eldresenter fått tildelt 310 000kr.

Kan fortsatt søke

Fortsatt står det en halv million kroner igjen å dele ut til ulike eldresentre. For å få disse pengene må de søke igjen. Kvalbein oppfordrer alle eldresentre i bydel om å søke.

- Fristen for å søke er 4. september i år.  Foreløpig har det ikke kommet inn noen søknader, sier byråd Kvalbein til Nordstrands Blad.

Helseetaten vil i sende ut et nytt brev til bydelene og seniorsentrene med oppfordring om å søke i løpet av de neste ukene.

Øremerket til treningstilbud

Pengene er til å utvide treningstilbudet for eldre ved seniorsentre, innendørs og utendørs.

- Midlene kan også brukes til innkjøp av treningsutstyr, fysioterapeut og instruktør til gruppetreningsaktivitetene, opplyser byråden i en pressemelding fra tidlig i juli.

Ordningen ved å dele ut penger til treningstilbud ble vedtatt i budsjettforliket for revidert budsjett 2014 mellom byrådspartiene – Høyre, Venstre og Krf, og Frp.

Les også:

Seniorsentrene skaper aktive eldre.

Her planlegges det nytt boligfelt.

Lekkasje på Sjursøya stanset.

Cupbibliotek på Ekebergsletta.

Les mer på noblad.no.

Artikkeltags