– Det har vært hemningsløst med arbeidstimer, nesten 24 timer i døgnet, svarer Jan Helge Rynning på spørsmål om jobbingen frem mot åpningen av den nye sportsbutikken på Mortensrud torsdag 4. november.

Sport Outlet-butikken ligger i det gamle lokalet til Hennes og Mauritz i andre etasje på Senter Syd.

Rynning roser teamet bak butikken.

– De er superflinke og vi skal klappe litt for oss en gang i løpet av kvelden. Vi storgleder oss til å åpne i morgen, det blir fantastisk morsomt.

Butikken er på cirka 1000 kvadratmeter og får to heltidsansatte og seks deltidsansatte. Pluss Rynning, som kommer til å være der en del selv, i tillegg til butikken han har på Stovner.

– Jeg kommer til å være mye i butikken nå. Jeg må se an trafikken morgen og kveld og få til rutiner med de ansatte. Og så vil jeg være med å hilse på folk og bidra til god service, sier han.

Nummer 79 i rekken

Sport Outlet-systemet består, med Mortensrud, av 79 butikker. Rynning er medeier i de to butikkene han driver. Tidligere jobbet han innenfor byggebransjen, men så fikk han muligheten til å drive egen butikk for tre år siden. Han er gammel «idrettskar».

– Jeg har drevet med friidrett, ski og tikamp innenfor friidrett. Barna mine har også vært aktive store deler av livet. Det var hyggelig å få muligheten i Sport Outlet for tre år siden, når man har så stor tilhørighet til sport og friluftsliv.

Han forteller at konseptet er at de hjelper ulike leverandører og produsenter med å rydde lagrene rundt omkring i verden, og at de uten flere andre mellomledd kan selge varene rimeligst mulig til kundene sine.

Spennende område

Han synes Mortensrud er et spennende område, og mener at det har flere likhetstrekk med Stovner.

– Både i forhold til bosetting, marked, etniske grupper og kjøpekraft i våre nedslagsfelt.

Rynning forteller at sportsbransjen har hatt god fart gjennom korona.

– Vi må bare fortsette å sørge for å ta vare på de mulighetene markedet gir oss. Ingenting kommer gratis, det har vært hard jobbing for å komme dit vi er nå.

Han håper at kundene oppfatter dem som blide, folkelige og som en sporty organisasjon. Når butikken åpner torsdag, vil de være 13 stykker der. Han har leid inn fra andre butikker i kjeden, og setter pris på at man kan samarbeide på den måten.

I butikken på Stovner har de hatt en god utvikling, forteller han.

– Jeg håper også at vi skal få en fin start og fin utvikling på Mortensrud.