(Avisa Oslo): St. Hallvard-medaljen er hovedstadens spesielle heder til personer som har gjort en verdifull innsats for Oslo kommune eller på annen måte gjort seg fortjent til byens påskjønnelse.

Medaljen er Oslo bys høyeste utmerkelse og har vært delt ut siden 1956.

Det var i mars vinnerne av årets St. Hallvard-medalje ble annonsert, og tirsdag fikk både «Kuppern» og Begum overrakt medaljen under en høytidelig lunsj i Oslo rådhus.

Ordfører Marianne Borgen sto for utdelingen.

– Nasreen Begum har gjennom flere tiår jobbet for integrering og å se ressurser i mangfoldet. Gjennom sitt arbeid med Bydelsmødrene har hun bidratt til å bygge ned terskelen for å delta i samfunnet og gitt frivillige en arena å bidra på. Resultatet er tettere dialog og deltakelse i lokalmiljøet som også kommer unge til gode» sa ordfører Marianne Borgen da vinnerne ble annonsert tidligere i år.

– Tusen, tusen takk. Det er rørende og en stor ære å motta St. Hallvard-medaljen. Men dette er ikke min pris, det er prisen til alle de frivillige bydelsmødre som gjør en frivillig innsats døgnet rundt i Oslo by. Måtte denne medaljen være et symbol på at det nytter! Dette hadde jeg virkelig ikke drømt om da jeg stiftet organisasjonen Bydelsmødre Norge i 2016, sa Nasreen Begum om tildelingen.

– «Knut «Kuppern» Johannesen er Oslo-gutten som ble en del av verdenseliten på skøyter. Navnet hans er synonymt med skøytehistoriens gullalder. Han har gjennom hele livet vært en sterk bidragsyter og motivator til å fremme idrett og idrettsglede blant barn og unge. Denne tildelingen er en anerkjennelse av innsatsen fra byen han er født og oppvokst i, sier ordfører Marianne Borgen.

Kuppern er gledelig overrasket:

– Ord ble fattige! Jeg er stolt over å være oslogutt. Jeg er født, døpt, konfirmert og gift på Kampen og var så heldig å ha Jordal idrettsbane i nærheten i min oppvekst. Nå ser jeg frem til at neste generasjon kan få oppleve Valle Hovin innendørsarena på samme måte, og kanskje blir dette en ny giv for skøyteidretten i Oslo, sier Johannessen.