Gå til sidens hovedinnhold

Hodeløst og antidemokratisk fra BU-lederen i Søndre Nordstrand

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Leder i bydelsutvalget på Søndre Nordstrand konkluderer i dag med at SIAN standen på Mortensrud bør avlyses fordi deltagere i et tenkt motarrangement ikke vil klare å forholde seg til smittevernreglene, angivelig fordi de er sinte.

Dette er de lave forventningers rasisme fra arbeiderpartisten Ola B. Mannsåker.

Eller er utsagnet simpelthen uttrykk for en erkjennelse av – og kapitulasjon for – det tankesettet som SIAN kommer for å kritisere?

Mannsåker sine lave forventninger til bydelens politisk engasjerte er uansett ikke relevant for gjennomføring av SIAN sin stand. SIAN har sin anti-islam markering. Vi har ansvarlig arrangør, som håndhever smittevernrestriksjonene.

Les også

Hvordan sier vi tydelig nei til SIAN? Arrangementet på Mortensrud bør avlyses!

Dersom noen ønsker å arrangere en samtidig pro-islam demonstrasjon, så er dette noe vedkommende må søke Bymiljøetaten om, samt melde fra om til politiet dersom søknad innvilges.

I så måte minner jeg om at Bymiljøetaten selvfølgelig må legge føringer for gjennomføringen av et motarrangement slik at SIAN sin formidlingsfrihet ikke forstyrres. Ignorerer Bymiljøetaten dette, bryter de menneskerettighetene og grunnloven.

Mannsåker beskriver SIAN i tendensiøse og stigmatiserende termer, uverdig en folkevalgt. Vi er avskyelige smittespredere. Mannsåker sin dehumanisering av SIAN ligner den retorikk som gikk forut for folkemordet i Rwanda. Jeg har allerede mottatt de første trusler fra muslimer på Mortensrud som vil kaste stein i hodet på meg. Disse individene vil bli oppmuntret av retorikken fra BU-lederen.

Mannsåker ønsker å forby en politisk markering fordi deltagerne i et annet arrangement antas å ikke evne å oppføre seg på en ansvarlig måte. Det er ikke et gyldig argument for å frata SIAN ytringsfriheten.

Spørsmålet som melder seg er; Hvorfor gjelder det et annet sett lover på Mortensrud enn på Tøyen, Furuset, Trondheim og Bergen? Er Mannsåker komfortabel med å håndheve sharia i bydelen han er satt til å lede?

Mannsåker indikerer at han vet at SIAN sin markering er lovlig. Han vil likevel avlyse den. Implisitt; Hans forsett er å bryte loven. Kommuneadvokaten i Oslo slo i fjor fast at det Mannsåker ber om, er ulovlig. Grunnloven foreskriver et legalitetsprinsipp; Statsmakten kan ikke begrense innbyggernes friheter uten med hjemmel i lov.

Bydelsutvalget må forholde seg til norsk lov, ikke Mannsåker sin posering for velgerne. Med lov skal landet bygges, ikke med dydssignalisering ødes.