HOLMLIA: Hver tirsdag kveld inviteres både barn og foreldre til felles utelek med Lek deg sprek, i skogholtet mellom Holmlia bibliotek og kirken.

Lek deg sprek er et tilbud i regi av Den Norske Turistforening (DNT).

– Der får kanskje ikke barna være alene fordi det er fremmed eller skummelt? Vi vil gjøre det lysbetont, sier aktivitetsledere i DNT Oslo og omegn, Kjersti Selseth og Mari Nybøe Herse.

LES OGSÅ:

Her kan du låne sportsutstyr helt gratis

Holmlia-forfatter på verdenskartet

Åpnet aktivitetsløype

Lek deg sprek har vært et tilbud om uteaktiviteter som natursti, slakk line og tautrekking, men i desember fikk de i tillegg en aktivitetsløype.

Dette er den første aktivitetsløypa DNT Oslo og omegn har laget, men de tviler på at det blir den siste.

Aktivitetslederne forteller at de gjør dette for å få barna ut i aktivitet. De håper også at barna vil bruke løypa på egenhånd.

– Dette er et folkehelseprosjekt. Folk i denne delen av Oslo er mer utsatt for livsstilsykdommer, sier de.

LES OGSÅ: Se hvilke skoler som søker ny rektor

Uansett vær og årstid

Lek deg sprek har ikke lokaler, så de er ute uansett vær og årstid.

Men da Nordstrands Blad møtte opp for å være med i løypa, var det dessverre så dårlig vær at folk valgte å holde seg inne. Derfor måtte aktivitetsledere avlyse aktivitetene for første gang siden de startet høsten 2015.

Esra (8) var den eneste som møtte opp til tross for regn og vind, slik hun gjør hver eneste tirsdag. Hun stortrives med tilbudet.

– Jeg pleier å gå i skogen og leke på broa, jeg leker mange ting! Lek deg sprek er veldig gøy og morsomt. Det er ikke gøy å leke alene, så det er bra å være med her og få nye venner. Jeg er med hver tirsdag! sier den fornøyde åtteåringen.

 

LES OGSÅ: Skal bygge 120 nye boliger på Rosenholm

Gratis og uten påmelding

Lek deg sprek foregår hver tirsdag fra klokken 17.30-19.00, bortsett fra i skoleferier.

Aktivitetene er beregnet på barn i alderen 9-13 år, men aktivitetslederne forteller at de ikke sier nei til folk. Foreldre er også invitert.

Tilbudet er gratis og uten påmelding. Det eneste som kreves er klær og sko som passer til lekene og været. Oppmøtestedet er utenfor Holmlia bibliotek.

FLERE SAKER FRA NORDSTRANDS BLAD:

Unntakstilstand i Oppsal kirke

Nå kan du låne radonmåler på biblioteket

Pakker ned pokalene, nå skal idrettshallen rives

Holmlia kan få midlertidig bad