Gå til sidens hovedinnhold

Klart for ny folkefest

Artikkelen er over 4 år gammel

20. og 21. mai er det igjen tid for den årlige festivalen i Lusetjerndalen på Holmlia.

HOLMLIA: Det blir et variert og spennnede program med med noe for enhver. På scenen får vi se Samsaya, Kaveh, Mira Craig, lokale talenter og Sørsia Rock- og Bluesklubb for å nevne noen.

Her kan du lese om fjorårets Vær Stolt-festival

Spennende program og mat

Og som vanlig får du mer å spise enn wienerpølser og vafler med jordbærsyltetøy. Det selges mat fra over 20 land og du finner asiatisk, afrikansk, polsk, sør-amerikansk og italiensk mat bare for å nevne noe.

– Det er et veldig bra og bredt program, vi treffer mange aldersgrupper, sier festivalsjef Ove Bevolden.

På den to dager lange festivalen får du ikke bare muligheten til å høre på musikk og spise god mat. Du kan også møte organisasjoner, næringsliv og offentlige etater på stand. I år kommer det 30 organisasjoner for å informere.

LES OGSÅ: Landlig idyll i byen

Jubileum

Vær Stolt-festivalen arrangeres for tiende gang i år.

Årets nyskapning er Søndre Nordstrand-løpet som arrangeres på lørdagen. Det er åpent for alle, og det kreves verken påmelding, økonomi eller at du er trent. Du bestemmer selv om du vil gå eller løpe, det er ingen konkurranse.

For hver runde du fullfører, ønsker tiltaket å gi en sum til forskning på fysisk aktivitet og forebygging av demens gjennom organisasjonen Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Denne summen er ikke bestemt ennå, men det foreslås 30-50 kroner for hver runde per deltaker.

LES OGSÅ: Stolt av å gå på Holmlia skole

Samler bydelen

– Ellers er programmet bygget på det tradisjonelle. Vi inviterer folk til å ha det gøy på Holmlia og se noe annet enn det som skrives om Holmia i media. Festivalen heter Vær stolt fordi det er ikke så ille her som det skrives om.

– Jeg tror vi får til en veldig bra festival. Og vi er for hele bydelen, ikke bare for Holmlia. Vår målsetting er å ha bredde som skaper interesse for alle.

LES OGSÅ: Holmlia senter på ny høring


Trenger fortsatt frivillige

Festivalen er for alle, uansett hvor du bor, den er gratis og arrangeres av beboere og andre frivillige. De trenger fortsatt flere til å melde seg på, opplyser Bevolden.

– Vi trenger alltid masse folk til å være med!

Mer informasjon om festivalen finner du på Facebook-siden Vær Stolt-festivalen, eller på nettsiden www.varstoltfestivalen.com

Les flere saker fra Søndre Nordstrand bydel på noblad.no