Holtet-krysset stenges i helgen

HOLTET-KRYSSET: Det blir ikke mulig å kjøre bil gjennom Holtet-krysset denne helgen, men trikken skal gå som normalt (på enkeltspor). Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

HOLTET-KRYSSET: Det blir ikke mulig å kjøre bil gjennom Holtet-krysset denne helgen, men trikken skal gå som normalt (på enkeltspor). Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

Artikkelen er over 2 år gammel

Det blir full stenging for biltrafikk i Holtet-krysset denne helgen grunnet arbeider på trikkesporet.

DEL

HOLTET: Holtet-krysset stenges midlertidig for biltrafikk i forbindelse med arbeider på Ekebergbanen. Full stengning varer fra klokken 18.00 fredag 26. oktober til klokken 06.00 mandag 29. oktober.

Trikken kommer til å gå som normalt i denne perioden, men bilene må kjøre en annen trasé. Omkjøringen vil bli synlig skiltet.

Dette skal gjøres

Denne helgen skal sporet som krysser Kongsveien i retning mot sentrum sideforskyves.

Arbeidet er et ledd i oppgraderingen av Ekebergbanen og Holtet holdeplass, og innebærer oppgradering av slitt infrastruktur, samt justering av spor i henhold til dagens krav.

Holdeplassen mot sentrum ligger i en kurve, og målet med forskyvningen er å eliminere denne kurven slik at holdeplassen blir rettere. Dette vil bidra til å redusere gapet mellom trikkevognen og holdeplassen, noe som vil bedre sikkerheten for på- og avstigning, samt å gjøre det enklere for folk med rullestol og barnevogn.

Når plattformen skal sideforskyves må også sporet i krysset justeres.

Tilsvarende justering av spor ble utført i påsken 2018 på spor fra sentrum, i sammenheng med oppgradering av plattformen i samme retning.

Det skal arbeides hele døgnet denne helgen og Sporveien varsler at noe støy må påregnes.

LES OGSÅ:

Holtets fremtid på høring

Høringsfristen for Holtet er utsatt

Delstengt fra klokken 10

I morgenrushet fredag 26. oktober er Holtet-krysset helt åpent for biltrafikk, men mellom klokken 10.00 og 18.00 stenges det ene feltet og biltrafikken skal styres med manuell dirigering inntil ettermiddagsrushet er over. 

Full stenging av Holtet-krysset blir det altså først fra klokka 18 fredag og frem til mandag morgen.

Nødetatene er varslet om arbeidet og en planovergang skal etableres ved behov i beredskapssammenheng.

LES OGSÅ: Nå skal nye Holtet trikkebase bygges

Om arbeidene

Sporveien oppgraderer Holtet trikkebase og Ekebergbanen, med henblikk på at hovedstaden skal få nye trikker om kort tid. De i alt 87 nye trikkene skal innfases fra år 2021 til år 2024.

Arbeidene på Holtet base er planlagt ferdigstilt våren 2020, mens arbeidene på Ekebergbanen i store trekk vil være avsluttet i løpet av 2018.

Artikkeltags