Gå til sidens hovedinnhold

Høyre vil sikre en god utvikling av Karlsrud

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nylig var det folkemøte på Nordstrand om utbyggingen på Karlsrud og i Cecilie Thoresens vei.

Planforslaget som Plan- og bygningsetaten har lagt frem inneholder flere gode forslag, men vi er ennå ikke i mål med en endelig utforming av nye bygg i området.

For Høyre er det viktig å legge til grunn i vårt videre arbeid at dette området skal utvikles med respekt for eksisterende bebyggelse. Høyre ønsker ikke høyhusbebyggelse i dette området. Det gikk vi til valg på høsten 2019.

For Høyre er det også viktig at småhusområdet i Radarveien opprettholdes. Disse tomtene inngår heller ikke i områdeplanen, i trå med det vedtaket Høyre var med på i bystyret i 2018. Det er bra.

Høyre ser frem til å være med i den videre diskusjonen om utviklingen av Karlsrud og Cecilie Thoresens vei. Området kan med fordel utvikles, men det må gjøres ut i fra de gode kvalitetene som vi allerede har på Karlsrud og Lambertseter. Vi har trivelige bomiljø i våre nærområder og det ønsker vi å bidra til å sikre i de nye utbyggingsprosjektene også.

For Høyre er det samtidig viktig at trafikksikkerheten ivaretas og at det settes av tilstrekkelig infrastruktur i form av arealer til barnehager, skoler og tiltak for eldre i bydelen.

LES OGSÅ:

Eiendomsutvikler mener Plan- og bygningsetaten er for lite ambisiøse på Karlsrud og Lambertseter: – Man risikerer at områdeutviklingen vil stå stille i nye 25 år

Karlsrudspillet - Stor-Oslo Eiendom høyner med en tåre