Gå til sidens hovedinnhold

Hvem har ansvaret for det komplette kaoset?

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

En kan undres over hvem som er den ansvarlige for å konstruere vei og kryss som er det komplette kaoset. Jeg snakker om krysset der Nedre Prinsdalsvei møter 155 Ljabruveien og brua over inn mot Ekebergveien.

Morgenrushet er det komplette kaoset i dette krysset. 

Dette må være ett av de minst gjennomtenkte veikryss i Oslo. En ting er selvsagt alle el-biler som skal forsøke å komme seg over krysset i kollektivfeltet, enten det er på rødt eller ikke, men når et par busser får kommet seg over, da er kaoset i gang.

Det å legge et busstopp i en sving, rett etter et kryss og en bro, med fotgjengerovergang i forkant, og stoppested for av og påstigning av barn til barnehage, det må bli trøbbel.

For ikke å snakke om motsatt vei Ljabruveien inn på Nedre Prinsdalen, er det egentlig to felt over brua? Trafikklysene tilsier dette, men plassen er ikke stor nok for dette.

Jeg opplever nesten daglig at det kommer opptil to, ja noen ganger tre busser som skal fra Hakueto stasjon, svinge fra Nedre Prinsdalsvei over brua til Ljabruveien i kollektivfeltet, og stoppe på busstoppet. Dermed blir det selvsagt kø bakover i kollektivfeltet mot Hauketo, med biler som blir stående midt i krysset, så blir det rødt. Så blir det grønt for ordinær trafikk, men umulig å komme seg over før bussene har kjørt, folk har gått over fotgjengerfeltet og biler fra kollektivfeltet har kommet seg over.

I tillegg blir det jo også grønt for biler som kommer fra 155 Ljabruveien, enten fra Mortensrud eller E6.

Kan det være så vanskelig å få en bedre løsning for bussholdeplassen som ligger midt i det som må være det dårligst planlagte krysset i Oslo?

Les også

Planlegger kollektivfelt og rundkjøringer i Ljabruveien

Les også

Nå er bomstasjonen åpen – fem meter fra butikken til Hedayat: – Det er galskap!