Gå til sidens hovedinnhold

Hvordan sier vi tydelig nei til SIAN? Arrangementet på Mortensrud bør avlyses!

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Organisasjonen SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) har fått tillatelse av Bymiljøetaten til å holde en markering på Mortensrud 20. juni. Det reiser noen viktige og vanskelige avveininger. Arrangementet er sikkert lovlig, men er det klokt? For meg er dette ikke greit.

For det første har SIAN har et politisk standpunkt og en tilnærming som virker svært lite forsonende. Spesielt provoserende er det selvsagt for mange innbyggere i Søndre Nordstrand. Mange i bydelen er religiøse på ulikt vis, og mange er muslimer. Å tro er en menneskerett. Troen skader ingen. Derfor må alle få ha den gudstro de vil. Det er ikke et problem. Utfordringen er at SIAN gjør det til et problem.

For det andre, vi som sitter i bydelsutvalget er folkevalgte. Som folkevalgte i bydelen har vi et medansvar for våre innbyggeres ve og vel. Det som skjer i Søndre Nordstrand er viktig for oss. Vi ønsker en bydel fri for rasisme og intoleranse Jeg har derfor skrevet til bydelsadministrasjonen og bedt om at bydelsutvalget får denne saken til behandling. Saken blir satt på sakskartet til BUs møte 11. juni.

For det tredje er det et viktig spørsmål hvordan vi som innbyggere møter SIAN. Provoserende er det uansett at de vil komme. Provokasjoner kan gjøre oss irriterte og sinte. Vi vil vise vår avsky. Men vi må likevel opptre klokt. SIAN provoserer så godt de kan og vinner billige poenger hvis det blir uro eller opptøyer. Det er allerede oppfordret til en mot-demonstrasjon. Jeg skjønner det godt. Mot-demonstrasjonen får helt sikkert flere deltagere enn SIAN. Det gir oss en annen utfordring. Vi vil neppe greie å holde 1 meters avstand mellom hundrevis av sinte ungdommer. Det begrenser ikke smittespredningen. Jeg tenker da ikke på den politiske smitten fra SIAN, men på spredningen av koronaviruset.

Konklusjon; SIANs arrangement bør avlyses.

Les tilsvar fra SIAN her:

Les også

Hodeløst og antidemokratisk fra BU-lederen i Søndre Nordstrand