Øvresaga best besøkt av DNT-hyttene i Østmarka

MANGE OVERNATTINGER: Øvresaga hadde 744 gjestedøgn i fjor. Bildet er fra ti år tilbake, da Karina Haregg var hyttefut på Øvresaga.

MANGE OVERNATTINGER: Øvresaga hadde 744 gjestedøgn i fjor. Bildet er fra ti år tilbake, da Karina Haregg var hyttefut på Øvresaga. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den Norske Turistforening har fire hytter i Østmarka. Øvresaga i Rausjø hadde flest overnattingsgjester i 2017.

DEL

(Østlandets Blad) OSLO/ENEBAKK: DNT Oslo og omegn la om til nytt bookingssystem i løpet av 2017. Derfor har det tatt tid å få ut tallene for antall overnattingsdøgn på de fire hyttene i Østmarka.

Hjemmepåske? God plass på DNT-hyttene i Østmarka 

På Øvresaga var det registrert 744 gjestedøgn i fjor, på Dølerud 655 gjestedøgn, på Bøvelstad 539 og på Røyrivannskoia var det 380 gjestedøgn. Det betyr at det i alt var 1976 overnattinger på de fire DNT-hyttene i Østmarka i fjor.

– Vi tar en sjanse på et dette er ganske riktige tall, sier Janet Bydal, inspektør for markahyttene i DNT Oslo og omegn.

Øvresaga har åtte sengeplasser fordelt på to soverom. Det samme har Dølerud, som åpnet i november 2015. Hit inn et er det kort vei å gå, bare to kilometer fra parkeringsplassen ved Grønmo, og mange barnefamilier legger turen til Dølerud enten de er på dagstur eller med overnatting.

På Bøvelstad, nordøst ved Børtervann, er det 17 sengeplasser fordelt på ett soverom og en stor hems med hele elleve senger på rekke og rad. Bøvelstad åpnet i mai 2011. 539 overnattinger er en nedgang siden starten. I sitt første år som helårsåpen hytte var det 1094 overnattinger på Bøvelstad, altså dobbelt så mange som det var på den samme Østmarka-hytta i fjor.

Artikkeltags