Hjemmepåske? God plass på DNT-hyttene i Østmarka

ØVRESAGA: DNT-hytta i Rausjø er den mest besøkte av de fire hyttene i Østmarka.

ØVRESAGA: DNT-hytta i Rausjø er den mest besøkte av de fire hyttene i Østmarka.

Artikkelen er over 2 år gammel

De tre turistforeningshyttene som ligger lagelig til for turfolk i Follo, har alle ledig sengeplass i påsken. Men sjekk på nettet før du pakker sekken.

DEL

(Østlandets Blad) ØSTMARKA: Dersom det er greit å hente drikkevannet i bekk eller brønn og lage maten på gassbluss i skinnet fra stearinlys, har Den Norske Turistforening flere hytter å by på også i Østmarka. Lenger behøver du ikke å dra for å få oppfylt hyttedrømmen. Med all snøen som har kommet i vinter, er det også godt skiføre og nyfreste skiløyper også i påsken.

– Det er ennå plass til dem som ikke har planlagt noe i påska, opplyser Janet Bydal, som er inspektør for markahyttene i DNT Oslo og Omegn.

Øvresaga er den av turisforeningshyttene som har flest overnattingsgjester av de fire hyttene i Østmarka. Korteste vei, enten du går på ski eller tar beina fatt, er fra parkeringsplassen ved Bysetermosen. Til fots er det 3,5 kilometer å gå langs Rausjøveien. Med ski og sekk er det lettest å gå om Vangen og over Mosjøen.

På Øvresaga er det åtte sengeplasser fordelt på to soverom.

Flere har overnattet på Øvresaga, noen færre på Bøvelstad i Østmarka

Fortsetter du fra Rausjø og krysser Børtervann, er Bøvelstad innen rekkevidde. Her er det 17 sengeplasser fordelt på seks plasser på hovedrommen i første etasje og elleve senger på hemsen.

Røyrivannskoia er den av hyttene som ligger lengst fra Follo. Her er det åtte sengeplasser.

For få år siden åpnet DNT siste skudd på stammen i Østmarka: Dølerud. Dette er den lettest tilgjengelige turistforeningshytta, bare to kilometer fra parkeringsplassen på Grønmo. Her er det åtte sengeplasser fordelt på to soverom.

Dugnad på Dølerud

PLASS til 17: Bøvelstad kan by på sengeplass til 17 overnattingsgjester.

PLASS til 17: Bøvelstad kan by på sengeplass til 17 overnattingsgjester. Foto:

På DNT-hyttene i Oslomarka må du bestille overnatting på forhånd. Det kan du lett gjøre på nett. Der kan du også sjekke hvor mange ledige plasser til enhver tid.

Da ØB torsdag ettermiddag sjekket når og hvor mange tilgjengelig sengeplasser det er på de tre hyttene, var Øvresaga fullbooket søndag 25. mars og torsdag 29. mars. Ellers var det godt om plass og fullt mulig for en familie eller vennegjeng å dra på overnattingstur til.

– Bøvelstad er helt ledig fra onsdag til torsdag. Det samme påskeaften til og med 2. påskedag, påpeker hytteinspektøren.

FREM FRA GLEMSELEN: Oslo kommune gjorde en kjempejobb med å rydde vekk vegetasjonen som hadde grodd opp i innmarka på Bøvelstad før den ble tatt i bruk som turistforeningshytte.

FREM FRA GLEMSELEN: Oslo kommune gjorde en kjempejobb med å rydde vekk vegetasjonen som hadde grodd opp i innmarka på Bøvelstad før den ble tatt i bruk som turistforeningshytte. Foto:

Også de andre nettene er det mange ledige sengeplasser på Bøvelstad.

Dølerudhytta er fullbooket søndag 24. mars. Da andre dagene er det per nå enten helt ledig eller ledig plass til fire overnattingsgjester.

På alle DNT-hyttene er det dyner og puter, men du må selv ha med lakenpose eller sovepose. Det er ikke tillatt med hund inne på hyttene. Alle hyttene er låst med hengelås som åpnes med DNTs standardnøkkel. Derfor må minst én i følget være medlem i Den Norske Turistforening.

BARNEVENNLIG: Småbarnsfamilier legger gjerne turen til Øvresaga fordi det er lett å komme seg dit.

BARNEVENNLIG: Småbarnsfamilier legger gjerne turen til Øvresaga fordi det er lett å komme seg dit. Foto:

DØLERUD: Også Dølerud er blitt et populært turmål for mange etter at den åpnet i november 2015.

DØLERUD: Også Dølerud er blitt et populært turmål for mange etter at den åpnet i november 2015. Foto:

Artikkeltags