Skolerevyene på Lambertseter og Kongshavn har premiere først litt utpå nyåret, men mange lokale elever går også på andre videregående skoler i Oslo med egne forestillinger. Nå kan Nordstrands Blads lesere glede seg til anmeldelser av samtlige skolerevyer i Oslo på noblad.no. Den første premieren er allerede 4. januar, så går det jevnt og trutt frem til midten av mars (se faktaboks).

Skolerevydekningen i 2023 er et samarbeid mellom Amedias lokalaviser i Oslo og Budstikka, som har mye erfaring med å dekke skolerevyene i Asker og Bærum. Nå legges Oslo til i satsingen, som også innebærer utdeling av en revypris og dekning av den årlige revykavalkaden..

– Det er vi stolte av å ha fått til, sier Karianne Steinsland, ansvarlig redaktør i Budstikka.

Anmeldelsene skal skrives av Budstikka, mens Nordstrands Blad bidrar med fotograf og vil også lage egne artikler om de lokale skolerevyene.

– Dette blir kjempegøy! Mange kreative og flinke elever fra nærmiljøet vårt bidrar i skolerevyer i hele Oslo. Revyene er en flott arena for fellesskap og skaperglede, og her finner du finner mange av fremtidens skuespillere, artister og scenearbeidere. Jeg er glad for at vi i år kan bringe anmeldelser fra alle disse revyscenene, sier Nina Schyberg Olsen, konstituert redaktør i Nordstrands Blad.

Simen Formo Hay, som holder i Revykavalkaden sammen med André Jåtog, sier til Budstikka at de gleder seg veldig til denne revysesongen. Revykavalkaden har i mer enn 30 år markert den årlige avslutningen på hver skolerevysesong i stor-Oslo, inkludert Asker og Bærum.

André Jåtog legger til at dette blir den første ordentlige revysesongen etter to år med pandemi.

– For oss som jobber med dette år etter år, er det utrolig godt å se at vi nå er tilbake med en normalsesong. Hadde vi fått nok et år med begrensninger, er vi redd for hva det kunne betydd for miljøet, sier han.

Her kan du lese om og se bilder fra fjorårets skolerevyer på Lambertseter og Kongshavn videregående skoler:

Bildeserie

56 bilder: Se hvem som var på revyen!

Bildeserie

Kongshavnrevyen med fullsatt hus og premiere mandag kveld