Gå til sidens hovedinnhold

I dag starter massetestingen av 40.000 elever

Smitten i Oslo er størst blant hovedstadens barn og unge. Mandag 6. september starter massetestingen av elever i videregående og på ungdomstrinnet.

De siste syv dagene har det vært 307 smittetilfeller i aldersgruppen 10-19 år i våre tre bydeler. 134 tilfeller i Bydel Nordstrand, 123 tilfeller i Bydel Østensjø og 150 tilfeller i Søndre Nordstrand.

(Avisa Oslo) Hver mandag og torsdag skal 20.000 elever i videregående, og 20.000 elever på ungdomstrinnet i Oslo teste seg for å sjekke om de er smittet med covid-19 – hvis de selv ønsker det:

Testen er frivillig, men kommunen oppfordrer elever til å ta den.

– Massetesting er viktig for at våre elever og ansatte skal ha en forutsigbar og trygg skolehverdag. Vi ønsker at elevene våre skal kunne være mest mulig på skolen, i en mest mulig normal hverdag. Massetesting er viktig for å få til det, sier Marte Gerhardsen, utdanningsdirektør i Oslo.

Hver elev får åtte tester av gangen, altså fire ukers forbruk.

– Ved å gå over til faste regelmessige tester for alle elever i Osloskolen kan skolene holdes åpne, og det blir mindre omfattende oppfølging når en elev er smittet. I tillegg blir smitterisikoen lavere for den enkelte elev og lærer på skolen, heter det i pressemeldingen fra kommunen.

Les også

Tre skoler med høye smittetall i våre bydeler – mandag kommer det nye rutiner

Kommunen er også i gang med å planlegge massetesting på barnetrinnet.

Høye smittetall

Massetestingen som tiltak kommer etter de høye smittetallene hovedstaden har sett den seneste tiden:

De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 374 smittede per dag, med en smittetopp 31. august som talte 677 tilfeller på ett døgn.

Mandag er det registrert 365 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 89 flere enn samme dag forrige uke, og 46 flere enn lørdag.

Vil vaksinere 12-15-åringer

Men det er ikke bare massetesting som står på planen for å få ned smitten i byen.

Byrådsleder Raymond Johansen har tidligere uttalt at Oslo har som mål at alle 12-15-åringer skal være ferdig vaksinert innen høstferien, som starter 4. oktober.

Dette etter at regjeringen valgte å følge FHIs anbefaling om å tilby alle barn og unge mellom 12 og 15 år én dose koronavaksine. Innkallingen kan starte så snart kommunene har kapasitet.

– Det forutsetter at Oslo får nok doser av Pfizer-vaksinen, understreker byrådslederen til NTB.

FHI anbefaler at 12-15-åringer får Pfizer-vaksinen ettersom det er mer erfaring med bruk av denne på så unge personer.

Les også

Varsler drop-in-vaksine for 16- og 17-åringene