Gå til sidens hovedinnhold

I helgen er det klart for Vær stolt-festivalen

Artikkelen er over 2 år gammel

Førstkommende lørdag og søndag er det igjen klart for Vær stolt-festivalen på Holmlia, der blant annet Holmlia Yacht Club Band skal på scenen sammen med Gatas Parlament.

HOLMLIA: Tradisjonen tro inviteres det også i år til Vær stolt-festival på Holmlia.

Festivalen hadde sin oppstart i 2007, og avholdes nå i Lusetjerndalen. Bakgrunnen var et ønske om et arrangement som kunne bringe bydelen sammen, vise frem alt det positive som foregår og gjøre beboerne mer stolte av stedet.

Viser seg frem

Under Vær stolt-festivalen viser lokalmiljøet seg frem i form av alt fra lokale organisasjoner og musikalske talenter til spennende matretter, med fokus på fellesskap på tvers av bakgrunn, hudfarge og tro. Det er aktiviteter for store og små, i tillegg til at det kommer gjesteartister utenfra.

Festivalen, som i år går av stabelen lørdag 15. og søndag 16. juni, er gratis, rusfri og politisk og religiøst nøytral.

- Vi ønsker alle velkommen til årets Vær Stolt-festival. La oss møtes, bli bedre kjent, spise sammen, danse sammen og nyte mangfoldet i Lusetjerndalen på Holmlia, inviterer de på facebooksiden sin.

Festivalsjef Ove Bevolden opplyser at Vær stolt-stiftelsen også i år skal dele ut Vær stolt-prisen, som går til lokale personer som har utmerket seg på en unik måte og fortjener en påskjønnelse.

Les også

Yvan utgjør en forskjell

 

Naturlig nok er det litt væravhengig hvor mange som kommer på festivalen, men i skrivende stund ser det lovende ut. Bevolden forventer minst 10.000 besøkende, og spesielt mange på søndagen, hvor han regner med at det både kommer folk fra hele Oslo og folk som kommer langveisfra.

- Høydepunkt i år blir vel noen av de artistene som du ser på plakaten, som Gatas Parlament med Holmlia Yacht Club Band, Ricky Rich og Cherre, mye god mat og masse aktiviteter for barn, sier Bevolden.

Saken fortsetter etter bildet

 

På scenen med ny låt

Lørdag skal blant annet lokale talenter vise seg frem sammen med Hans-Olav Baden, i tillegg til Helene Leinebø, Iram Hassam, Lady of Power, Kurdparez, Luison Y Cuba.

Helene Leinebø bor på Holmlia og slipper sin andre singel på fredag. Hun gleder seg til å stå på scenen på hjemstedet allerede dagen etter. 

- Jeg gleder meg skikkelig til å spille for alle de fine folka på Holmlia. Etter to år som holmlianer er Holmlia blitt stedet jeg kjenner meg hjemme. Her vil jeg bare bli værende! Vær Stolt-festivalen er viktig for lokalsamfunnet og det er en ære å få være en del av det. Ser ekstra frem til å spille min flunkende nye låt «Civil Wars» og til å feire det gode fellesskapet vi har her, sier hun til Nordstrands Blad.

Saken fortsetter etter bildet

 

HYC med Gatas parlament

Søndag er det blant annet Søndre Nordstrand-løpet, og du kan sjekke ut artister fra barne- og ungdomssenteret BUSH, samt Hit the Beat jr. og 4everU. Det blir også oppvisninger med Jump Up og Viqueens.

Vær stolt-prisen deles ut litt før klokken 16 på søndagen, og etterpå blir det konserter.

Det blir garantert liv når bandet til lokalpatriotene i Holmlia Yacht Club inntar scenen sammen med Gatas Parlament.

I tillegg kan du oppleve Ozzy Blacks, Ousu Leigh, Hit the Beat, Nora Touré, Cherrie, Hit the Beat, Nawaz og Ricky Rich Aram Mafia.

Sjekk ut festivalens facebookside for fullstendig program og eventuelle oppdateringer.

Les også

Rivingen har begynt på Holmlia senter – nytt senter ferdig om drøye to år

Les også

Minnet Marit Hermansen: – En mors kamp blir vår felles kamp