Det er sterkt å lese alle nominasjonene til hvem som fortjener en bukett i desember.

For en drøy uke siden publiserte Nordstrands Blad en artikkel om at vi skal dele ut blomster i desember, og at du kan komme med forslag på hvem som fortjener buketten. Tanken var å gi en hyggelig oppmerksomhet til mennesker som enten har hatt en tøff tid, stått på ekstra, eller som man bare er skikkelig glad i.

Jeg skal innrømme at jeg var litt spent. Kom folk til å sende inn nominasjoner? Og ville vi få stor nok respons til å kunne gi bort en bukett hver dag i hele desember?

Det tok bare noen minutter fra artikkelen var ute på noblad.no til de første nominasjonene nådde oss. I løpet av to timer var vi oppe i flere hundre henvendelser. Mange sendte inn e-post til tips@noblad.no, andre tagget hverandre og tipset om bra folk på Facebook-siden vår, eller i ulike lokale Facebook-grupper.

Det var som et vakkert blomsterteppe av godhet bredte seg utover nærmiljøet vårt. Fremsnakking og heder. Naboer som ser ensomhet, barn som ser foreldres kjærlighet eller foreldre som strever. Venner som ønsker å vise at de heier på folk som står i krevende prosesser. Det er også mange som ønsker å gi en blomst til ildsjelene blant oss, eller til ansatte som har gjort en kjempeinnsats under pandemien.

Vi fikk blant annet en mail fra Fleur Gude. Hun ville hylle kjæresten Andreas Reme Gunnestad. I nominasjonen skriver hun: «Jeg er følsom og kan virke litt mer humørsyk enn Andreas som alltid er så rolig og jordnær. Jeg er en frittenkende kunstnersjel og han den hyggelige kjernekaren.» Paret ble foreldre for syv måneder siden og denne uken ble han en av dem som fikk blomster gjennom avisen.

– Han har fortsatt å kjempe for god stemning, husfred og kjærlighet i det lille rekkehuset vårt på Holmlia. Han har valgt å smile hver eneste dag selv om jobben hans er tøff og kjæresten har kjempet seg gjennom ammevansker i samme etasje, sier Fleur, og kaller Andreas en ridder i skinnende rustning.

Tusen takk for alle nominasjonene. Takk for at dere deler rausheten og kjærligheten med oss og med Nordstrands Blads lesere. Det setter vi stor pris på. Men aller mest stas er det at det bor så mye bra folk i nærmiljøet vårt at det flommer over av hurra- og heiarop. Så følg med på noblad.no/desemberblomst. Der kan vi garantere skikkelig godstemning.