Gå til sidens hovedinnhold

Ingen aksept for polarisering, rasisme og hat

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ryktene om SIANs angivelige markering på Mortensrud har svirret en stund, men er nå omsider bekreftet at av dem selv. Reaksjonene har vært mange, og det er flere som har tatt til motmæle med rette.

Deriblant annet BU-lederen i bydelen, som skrev et godt og nøkternt innlegg om hvorfor deres markering bør avlyses.

LES OGSÅ: Hvordan sier vi tydelig nei til SIAN? Arrangementet på Mortensrud bør avlyses!

I gjenkjennelig stil har SIAN gjort som de pleier, nemlig å vri og vrenge for å bekrefte sitt eget feilaktige narrativ.

LES OGSÅ: Hodeløst og antidemokratisk fra BU-lederen i Søndre Nordstrand

Smittevern er blant årsakene - pandemien er vår samtids store utfordring akkurat nå, men for oss handler det først og fremst om verdier og prinsipper. Vi ønsker ikke å utsette våre barn og unge og fellesskapet for SIANs polarisering, rasisme og hat - og derfor kommer vi heller ikke til å ønske dem velkommen til Mortensrud for å spre sin propaganda.

Usaklige og stygge karakteristikker

På sine egne hjemmesider skriver SIAN følgende for hvorfor de skal ha markering på Mortensrud:

«Mortensrud er et utstillingsvindu for import av feilkultur. Her utfolder den ettertraktede multikulturen seg i en slik grad at den opprinnelige kulturen dør. Hvis du synes dét er en god ting, behøver du ikke møte opp på denne standen».

Dette er usaklige og stygge karakteristikker av et helt område, som vi ikke gidder å innfinne oss med. Deres forkvaklede syn kommer også godt frem i innlegget publisert nylig. Selv om man kanskje ikke bør gi dem oppmerksomhet, så er det vanskelig å la deres propaganda stå uimotsagt.

Påstanden om kapitulasjon og at det er andre sett med lover som gjelder her, er latterlige. Her følges og håndheves akkurat de samme lovene som gjelder for resten av landet.

Det er vanskelig å forstå at det er mulig å være så hatefull i et samfunn som vårt, som er kunnskapsbasert. Over de siste årene har vi sett flere som har brukt Mortensrud og bydelen som tørkepapir for å bekrefte sitt feilaktige narrativ, og derfor er det ingen overraskelse at SIAN ønsker å gjøre det samme. Offerrollen som SIAN forsøker å innta er lite kledelig.

Våre utfordringer og styrker

Som alle andre storbyer og bydeler har vi våre utfordringer. Arbeidsledighet, fattigdom, utenforskap, språkutfordringer og kriminalitet for å nevne noen.

Vi tier ikke om våre utfordringer, men evner å møte dem på saklig vis. De diskuteres og debatteres i FAU og temamøter. Vi er mange, som omtrent hver eneste dag, på ulikt vis jobber for endre dette til det bedre. For enkeltindivider og for nærmiljøet. Dette er en av våre fremste styrker, og har også kommet godt til syne under denne krevende tiden.

For oss som bor er her Mortensrud og bydelen det motsatte av hva SIAN forsøker å fremstille det som. Nærmere 40 000 mennesker i alle farger, former og fasonger bor sammen - og området kan på mange måter sammenlignes med en smeltedigel.

I vår bydel ser vi på folk som folk. Deres tro, ikke-tro er ikke relevant, og bør heller ikke være det for SIAN. Ulike etnisiteter og kulturer går bra sammen, og det er likevel vår felles kultur, som er dynamisk og i konstant bevegelse og verdier som knytter oss sammen. I vår bydel finner man kirker, moskeer og tempel. Her feires FN-dagen, jul og andre høytider i barnehager og skoler.

Vi tar del i hverandres liv og ønsker hverandre både god jul og god id. Sterkere fellesskap er nøkkelen til et bedre samfunn for alle, og det er det vi forsøker å bygge. Mangfold er vår styrke. Samholdet er unikt. Vi står sammen - også mot dere. Kom gjerne, men ikke uten at vi høyt roper «ingen rasister i våre gater».

BU-lederens konklusjon tiltres

Det er ikke rom for polarisering, rasisme og hat på Mortensrud og bydelen. Derfor tar vi til motmæle mot dem som forsøker lage kunstige skiller og motsetninger mellom folk. Våre barn og unge og fellesskapet fortjener det motsatte.

Med alt det overnevnte som begrunnelse tiltres BU-lederens konklusjon: SIAN sitt arrangementet bør avlyses. Skulle SIAN komme på bedre tanker, og virkelig ønsker å jobbe for et bedre samfunn for alle, så møter vi dere gjerne over en kopp kaffe. I motsatt tilfelle: ikke uten at vi høyt roper «ingen rasister i våre gater».