I Bekkelaget kirkes barnehage er avdeling Regnbuen glad i å gå på tur. Med sin flotte beliggenhet rett ved Brannfjellskogen er de ute på korte og lengre turer flere dager i uka. Det er også kort vei til Ekebergparken, og denne våren har barna fordypet seg i kunsten i parken. De 24 barna på avdelingen har fått «hver sin skulptur». Med bilde av skulpturen på sekken har de vært på skattejakt i parken for å finne hvert enkelt kunstverk. Barna har stolt tatt bilde av skulpturen og sammen har vi undret oss over hva den forestiller, og hva den er laget av.

I barnehagen har vi laget verksteder der barna har gjenskapt sin egen skulptur. Vi har benyttet mange ulike materialer. Både gipsbandasjer og leire i tillegg til gjenbruksmateriell. To gamle Barbiedukker ble til «The Couple». Et smykkeskrin ble base for «Venus med skuffer» To VHS-covere ble til «Open book». «Walking woman» ble også laget med en dukkekropp som basis dekket med gips.

På barnehagens sommerfest åpnet vi utstilling i barnehagens lokaler. Foreldrene ble presentert «Ekebergparken by night». Hele barnehagen var mørklagt. Skulpturene til barna var lyssatt med spotlight i flere farger. Ekebergparken er en levende park med en snakkende lampe og en stor video-installasjon. Disse hadde vi gjenskapt med bruk av lydopptak og video.

Foreldrene ble imponert over hva barna har fått til. Utstillingen var en interaktiv opplevelse. Foreldre, besteforeldre og søsken gikk fra rom til rom med barna som guide. Flere foreldre fortalte oss at de har fått omvisning av barna sine på søndagstur i parken der barna har fortalt dem om hver enkelt skulptur.

Her er tilbakemelding fra foreldrene:

Olav, far til Hanna som har laget «Huldra»: Jeg opplevde det som utrolig inspirerende at barnehagen har latt barna få utfolde seg ved å lage sin egen tolkning av kunsten som er i skogen på Ekeberg! Fantastiske tolkninger! Barnehagen har et godt samarbeid mellom det lekende barnet og de voksnes hjelp. Terningkast 6!

Elisabeth, mor til Olaf som har laget «Klang»: Vi var veldig imponert over utstillingen. De ansattes og barnas engasjement rundt hele opplegget var veldig fint å se. Olaf gledet seg veldig til å vise sin versjon av video-installasjonen.

Ole Johnny, far til Malin som har laget «Open book»: Jeg må bare gratulere med en fantastisk gjennomført utstilling. Dette var magisk, både stemningen dere klarte å skape, men også hvordan dere har gjenskapt skulpturene en etter en. Med både lys og lyd. For oss som bare trasker gjennom Ekebergparken, uten å kunne så mye om det vi møter der var det en berikelse å gå der sammen med Malin og få en guidet tur med informasjon om hvem at barna som hadde de forskjellige skulpturene, og så etterpå dere har gjenskapt dette i barnehagen. Her var det så mye læring både for barn og voksne, og det må ha vært en fantastisk reise å være med for barna. Vi setter så pris på at dere gjør slike stunt i disse Ipad-tider. MAGISK!