Jeg heier på hjemmesykepleierne!

Av
DEL

Innsendt I disse tøffe og utfordrende koronatider kan vi høre og lese om helsepersonell som står på og gjør en formidabel innsats, ikke alltid med tilstrekkelig verneutstyr. Det er mange grupper av hjelpere og behandlere som fortjener honnør.

Jeg har lyst til å fremheve en hardtarbeidende gruppe som hjelper meg gjennom tilværelsen, korona eller ikke korona, nemlig hjemmesykepleien.

Etter et langt yrkesliv så jeg fram til en aktiv og meningsfylt pensjonisttilværelse. Men det blir ikke alltid slik man ønsker. En trøblete rygg og MS har gjort tilværelsen mer og mer utfordrende. Og da er det bare å innse at man trenger hjelp, mer hjelp enn en ektefelle kan makte.

Jeg innser at jeg midt oppe i fortvilelsen er privilegert fordi jeg har ektefelle, nær familie og gode venner. Jeg får nå i tillegg god hjelp fra hjemmesykepleien i Østensjø bydel. Jeg heier på dere i denne tjenesten som hjelper, støtter, trøster, oppmuntrer, viser tålmodighet, lytter, såpevasker og spriter hender til de etter endt arbeidsdag er knusktørre, og dere klarer allikevel å bevare humoristisk sans. For meg er det sistnevnte uvurderlig. Å kunne få fram en latter innimellom er en utrolig god medisin i stunder som tider kan være temmelig tunge.

Dere er innom mange forskjellige hjem, fra de pedantiske til de mindre oversiktlige. Dere møter ensomme mennesker, triste mennesker og de som klarer å bevare en smule optimisme. Dere møter dem som er heldige og har noen og prate med i telefon og noen som bare har dere hjemmesykepleiere å veksle noen ord med. Jeg er full av beundring for dere som står på dag etter dag, noen år etter år.

Arbeidsdagene er travle, men dere tar dere tid. Tid til litt latter. Tid til å vente på mine langsomme bevegelser så jeg i hvert fall får bidratt litt i mitt eget liv. Tid til prat. Litt tid kan gjøre tilværelsen så mye bedre.

Tusen takk!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags