Stinn brakke da Jørn Hoel besøkte Nordstrand Rotaryklubb med et kåseri rundt sin ferske bok «Mat som synger» - og selvsagt med noen sanger attåt.

Som mange har oppdaget, og gledet seg over, har Jørn Hoel flere talenter enn som sanger, gitarist og komponist. I matboken som kom i fjor høst knyttes artige historier til oppskriftene. Og på Nordstrandhuset fortalte han om gutten fra 1950- og 60-tallets enkle kår «i en landsdel uten noen Michelin-stjerne», men med gode råvarer – som han bidro til å berike restaurantmenyene med. Biffsnadder og rødspette måtte gi plass til Lyngen-lam og lekker «ufisk».

-Jeg hadde aldri tenkt på å spise sunt, på turneene gikk det mest i bensinstasjonspølser. Og ungdomshelten Morgan Kane gikk vel ikke hjem og spiste grønnsaker etter å ha massakrert en hel Western-by? Men se om ikke den folkekjære artisten Hoel serverer både eksotisk og nærvokst grønt på sine boksider – og har etablert nettstedet trøffelhelt.no.

Mesteparten av sitt rundt 40-år lange Oslo-liv har den ihuga tromsøværingen bodd på Nordstrand, de første årene i nabolaget til Jacobs.

-Hyggelig med et besøk i nærmiljøet, sier Hoel, med en alltid like tett turnékalender, der det veksler mellom store og mindre forsamlinger; «rekorden» er en grendeskole med én elev.

Rotary er vel ellers mest kjent for sine humanitære prosjekter, lokalt og i verden, og for sin årlige yrkesdag på Kastellet skole. De ukentlige møtene har foredrag over et vidt spekter, med aktuelle temaer i tiden – og med et og annet kåseribesøk som bringer hygge i vinterkvelden.