Juletretomta på Holtet: Kommunikasjonssjefen i EBY desinformerer

Forslaget til EBY og juletretomta i dag

Forslaget til EBY og juletretomta i dag Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Kommunikasjonssjef Lena Nesset i Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) uttaler i Nordstrand Blad 12. juni at EBY sitt forslag om å bygge en 6-etasjers blokk på Juletretomta vil gi mer «opplevd grønt» enn å ha park der. Videre sier hun at «faglig sett mener vi planforslaget slik det nå ligger gir bedre definerte og anvendelige parker og byrom på begge sider av Kongsveien enn i dagens situasjon».

Så ved å bygge en stor blokk på Juletretomta får man en mer «definert» og «anvendelig» park enn å ha park der? Dette er altså «faglig sett». Hvilket fagområde snakker vi her om?

Én ting er å desinformere befolkningen. Verre er det at beslutningstakerne i Rådhuset lytter til EBY sine «faglige» råd. Jeg håper i hvert fall at ansvarlig byråd, Arild Hermstad, tar en tur til Holtet og observerer tilstanden med egne øyne, og da forhåpentligvis vil forstå at Holtet sentrum trenger en park når fortettingsmålet om 500 boenheter allerede er nådd og når det fortsatt skal utbygges en rekke steder rundt på Holtet.

Det er en grunn til at samtlige partier i bydelsutvalget på Nordstrand enstemmig i både 2018 og 2020 vedtok at Juletretomta må bli park.

Siden kommunikasjonsavdelingen i EBY tydeligvis sliter med å definere «park», henviser jeg til selve vedtaket til bydelsutvalget:

«Som en oase i all den omliggende bebyggelse og trafikk, foreslår vi at Juletretomta» (Holtveien 2) i den nye reguleringsplan for Holtet blir en park med naturlige grøntområder og inkluderer elementer som en liten dam, benker, lekeområder, treningsapparater og tilbud til ungdom.»

Mitt forslag er at Juletretomta blir omdøpt til «Oasen» og at man får de dyktige parkforvalterne i EBY til å bidra med ideer til konkret innhold i parken.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags