– Min bekymring er at dette skal spre seg til andre byer, i og med at man bruker sosiale medier. Det er en internasjonal trend at man bruker det til å tøffe seg, sier Kallmyr etter et møte med byrådsleder Raymond Johansen i Oslo og politimester Beate Gangås.

De tre har blant annet diskutert de 11 uprovoserte voldshendelsene som er blitt registrert i Oslo i helgen. Til sammen er 16 personer pågrepet.

Les også: Ny voldshendelse på Bøler: – En gutt er blitt slått og ranet

– Vi synes helgens hendelser er helt uakseptable. Vi vet at mange forsøker å høyne sin sosiale status internt i systemet ved å utøve vold og bruke sosiale medier, sier Kallmyr.

Byrådsleder Johansen erkjenner at det offentlige har en del av ansvaret, men påpeker også at familiene har et ansvar for å følge opp ungdommene som står bak volden.

– Jeg vil appellere veldig sterkt til familiene. Det høres ingensteds hjemme at familien ikke vet hva guttungen på 14–15 år driver med, sier han.

Også han påpeker at mange av dem dette gjelder, søker status ved å legge ut videoer av voldsepisoder på sosiale medier.

– Det faktum at vi frykter dem, er med på gi næring i det miljøet. De legger ut at de har slått og at de har sparket, og blir helter i sitt miljø.

Les også: 15 år gammel gutt slått med belter