Karlsrud skoles musikkorps ble startet for andre gang i 1997 og feirer i år 25 års jubileum! Søndag 13. november ble det avholdt jubileumskonsert i Nordstrand Kirke til stor glede for over 150 betalende gjester. Musikantene viste fram korpsets bredde og glede over musikk i alle sjangre, elegant loset gjennom av dirigent Stein Wilsbeck. Det ble satt Karlsrudrekord i hvor fort alle aspirantene klarer å spille og kirkerommet ble fylt av majestetiske Vidda (Ole Edvard Antonsen) og litt mer løsslupne Hooked on a Feeling. Det var en fin framføring av det som sannsynligvis er verdens aller beste korps.

Korpset har faktisk blitt startet to ganger, første gang det ble opprettet var i 1964, året etter Karlsrud skole ble etablert. Den første korpstiden til Karlsrud skoles musikkorps var over da Karlsrud skole ble lagt ned i 1991. Da ble uniformer pakket ned og instrumenter lånt ut til andre korps. Skolen ble gjenåpnet i 1997 og raskt etter var det en foreldregruppe som prøvde å få liv i korpset igjen og året etterpå hadde korpset igjen ca 50 medlemmer.

Karlsrud skoles musikkorps er i dag over 85 musikanter, i alderen fra 6 til 22 år. Til stor glede for barnehagene og 1. klassene på Lambertseter-Karlsrud, så spiller korpset hvert år i 16. mai toget og selvsagt på den store festdagen 17. mai, enten i barnetoget i sentrum eller i lokale tog på Karlsrud skole (eller begge!). Vi spiller på utdeling av vitnemål på Karlsrud skole og holder årlig flere konserter. Du kan høre oss marsjere i gatene om våren og spille på julegudstjenestene til både Lambertseter og Karlsrud skole.

Korps er en fritidsaktivitet som bygger vennskap og samhold – på tvers av skoler, kjønn og alder. Vi drar ofte på turer, både for å bli bedre venner og bedre musikanter. Her finnes det ingen reservebenker, alle er med. Barna lærer jo selvsagt å spille et instrument, men lærer også hvordan man må jobbe sammen for å lage noe fint – om det er Elton Johns Yellow Brick Road på konsert eller Norge i rødt, hvitt og blått mens man marsjerer uniformert i gatene. Store løfter små, de erfarne lærer de nye og sammen med aktive foreldre lager vi trygge, sunne omgivelser. Det er ingen vinnere i korps – og derfor vinner alle.

De siste årene har for mange vært preget av en annerledes verden – og 50 sprutende blåseinstrumenter i et lite klasserom har jo ikke vært smittevernmessig optimalt. Det har vært vanskelig å få avholdt øvinger, konserter og turer har blitt avlyst eller utsatt og det har vært vanskelig å inspirere yngre barn til å starte. I en periode i 2021 var vi sjeleglade når vi kunne endelig kunne spille litt sammen med nøyaktig oppmålte 2 meters avstand mellom alle musikanter ute i en skolegård. Heldigvis ser det ut til at slike begrensninger nå er over og på tross av magre år har rekrutteringen ikke stoppet opp – de siste 2 årene har det startet over 40 nye musikanter i korpset!

Karlsrud skoles musikkorps vil takke alle som har bidratt gjennom disse 25 årene, og selvsagt perioden mellom 1964 og 1991 og. Et korps er ikke bare et musikalsk ensemble, men en møteplass for barn og voksne, en institusjon som bygger nabolag og fremmer inkludering. Takk til alle som har donert en loppe, kjøpt en kakebit, eller båret en fane, pusset en trompet og viftet med flagget når korpset har marsjert forbi. Vi lover å gjøre vårt beste for at vi kan glede dere i over 25 år til – og hvem vet – kanskje er det nettopp klarinettist eller tubaist i korpset den lille poden i familien din skal bli? Hos oss er alle velkomne!