Gå til sidens hovedinnhold

– Kirken er som en åpenbaring

Artikkelen er over 6 år gammel

Om det ofte har vært trangt om plassene i Nordstrand kirke før utbyggingen, var det kø ved vigslingen sist søndag. Og mange var enige med biskopen: – Den nye kirken er som en åpenbaring!

NORDSTRAND: – Jeg så bygget før sommeren, da var det fint. Måten det gamle leder inn i det nye er utrolig flott. Det gamle gir liv til det nye, var biskop Ole Christian Kvarmes første kommentar etter å ha sett utvidede Nordstrand kirke ferdig.

SE FLERE BILDER FRA VIGSLINGEN AV NORDSTRAND KIRKE HER

Og han var overrasket over å komme til et bygg som var så ferdig til seremonien. Litt mangler nok enda, men «Rom var heller ikke bygget på en dag».

LES OGSÅ: Endelig gjenåpnes Nordstrand kirke

Sang, stoler og stilrent

Nordstrand kirke har alltid hatt mye sang og musikk under sine seremonier.

Under vigslingen var ikke mindre enn fem kor i sving, og de fikk godt tonefølge. Den nye kirken er minst like god å ha musikk i som i den gamle. Og neste år kommer også nytt orgel.

De gamle harde kirkebenkene er byttet ut med nye, fine stoler, så et par timers gudstjeneste eller konsert vil ikke lenger være noen anstrengelse.

Å komme inn i den nye kirken er som å komme inn i lyset. Stilren og enkel, men likevel mektig.

– Vi kommer først inn i det gamle, og møter et nytt som er fylt av lys, sa biskopen i sin preken.

Og lyset gikk igjen flere ganger i hans preken.

LES OGSÅ: Håper kirken tåler sprenging

Takket gode hjelpere

I 40 år har det vært planer om å få en større kirke på Nordstrand.

Da menighetshuset ble bygget, var det et bevis på at man får det til på Nordstrand. Det samme er nå tilfelle med utbygging av selve kirkebygget - det har gått fort etter at spaden endelig kunne settes i jorden.

Og det er alltid mange å takke når et stort arbeid er unnagjort. Leder av Kirkelig Fellesråd, Jørn Lemvik, takket menigheten for alt det den har gjort, og overrakte en stor nøkkel til menighetsrådleder Nils Martin Espegren.

Arkitekter og byggeansvarlige fikk sine blomster av Frank Hagen, leder av byggekomiteen. Menighetsrådlederen hadde blomster til både ansatte og frivillige.

LES OGSÅ: 50 millioner til ny kirke på Nordstrand

Lang fest

Nå er den nye kirken vigslet og skal tas i bruk. Det vil også bli en lang fest, for her er det snakk om opptakten til kirkens 150-årsjubileum.

I tillegg til kirkelige begivenheter som gudstjenester, begravelser, bryllup, dåp og konfirmasjon, er det konsertprogram helt frem til lille julaften, med salmesang, kor, klassisk musik og korps.

Og på selve julekvelden vil forhåpentligvis alle få plass.

LES OGSÅ:

Se hva som kommer på Sæter

Nå skal Sæter-krysset bygges om

Endelig ble Bjørndal kirke vigslet