Endelig ble Bjørndal kirke vigslet

SANG: Det ble mye sang under den første gudstjenesten i Bjørndal-kirken. Atle Karung og Ragnhild Knatten ledet an, og fikk med seg alle. På første rekke sitter sogneprest Trond Løberg, prost Eigil Morvik, diakon Therese Andreason , Torbjørn Fink og Anne-Kristin Bjerga Bjåen. Alle foto: Arne Vidar Jenssen

SANG: Det ble mye sang under den første gudstjenesten i Bjørndal-kirken. Atle Karung og Ragnhild Knatten ledet an, og fikk med seg alle. På første rekke sitter sogneprest Trond Løberg, prost Eigil Morvik, diakon Therese Andreason , Torbjørn Fink og Anne-Kristin Bjerga Bjåen. Alle foto: Arne Vidar Jenssen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det har vært flere gudstjenester på kirketomten på Bjørndal. Men, først sist søndag ble dørene til den nye, lille kirken åpnet, og prost Eigil Morvik kunne vigsle den.

DEL

BJØRNDAL: – Dette er en gledens dag, og den vil bety mye for Bjørndal, sa sogneprest Trond Løberg til den fullsatte kirken.

Det var i november kirkebygget, som i flere år har tjent som gatekirke ved Domkirken, i bokstavelig forstand kom himmelveien til Bjørndal. De mest optimistiske håpet at den kunne bli tatt i bruk til jul – eller på nyåret. Men nå har de fått erfare ”at den som venter på noe godt, ikke venter forgjeves”.

LES OGSÅ: Vigsler ny kirke på Bjørndal

Enkel og lys

Kanskje er den ikke et kirkebygg slik de fleste forbinder med en slik bygning. Men, da solstrålene presset seg gjennom glassbyggersteinene bak alteret, var det mange som nikket tilfreds.

– Det siste kom på plass de siste dagene før vigslingssøndagen, så nå forstår vi at det måtte ta tid for å få kirken vår ferdig, forteller sognepresten.

Sang og musikk

– Jeg håper og tror at denne bygningen blir viktig for folk på Bjørndal, sa prosten i sin velkomsthilsen, og fortsatte:

– Noen hadde kanskje heller sett at Bjørndals 8000 beboere hadde fått et forsamlingshus, men nå skal det bygges et miljø i kirken som vil bli viktig i lokalsamfunnet.

”Du har lovet å være tilstede, for å dele vår sorg og vår glede” sang deretter menigheten, og det er vel nettopp det som er tanken i en kirke.

LES OGSÅ: Her kommer kirken fra oven

Takk til mange

Å få en kirke på plass har tatt mange år, og mange har stått på for å få det til. Det kom frem da leder av menighetsrådet, Anne-Kristin Bjerga Bjåen takket med blomster.

– Kirken har langt fra kommet av seg selv, så derfor en varm takk til dere alle.

Nå skal kirken fylles med aktiviteter. Diakon Therese Andreason har allerede hatt babysang og samling med de yngste. Første gudstjeneste har gått inn i historien, og nå skal det bli program for både hverdager og helligdager. I påsken får Bjørndal-beboere anledning til å gå på gudstjeneste i sin egen lille kirke.

Neste vigsling

Vigsling av kirkebygg skjer ikke så ofte. Men i Søndre Aker prosti ser man allerede frem til neste gang. Om alt går etter programmet, vil den utbygde Nordstrand kirke bli tatt i bruk 23. august. Selve bygget skal være ferdig utvendig allerede i mai. Sommeren skal brukes til å innrede kirken.

LES OGSÅ: Kirken blir Nordstrands nye storstue

Artikkeltags