Gå til sidens hovedinnhold

Endelig gjenåpnes Nordstrand kirke

Artikkelen er over 6 år gammel

Søndag vigsles nye Nordstrand kirke av Oslo-biskop Ole Christian Kvarme.

NORDSTRAND: Sokneprest Espen Feilberg Jacobsen gleder seg til å ta nykirken i bruk.

– Nå er alt på plass, og det er mye finere enn vi hadde forestilt oss. Det er blitt et rom det er godt å være i, et rom som innbyr til mangfoldig bruk, sier han, og utdyper det slik:

- Her skal vi fortsatt samle mennesker i glede og sorg, til dåp, konfirmasjon, bryllup og begravelser. Men, lokalsamfunnet har fått noe mer, nemlig et konsertlokale, en ny storstue for Bydel Nordstrand.

LES OGSÅ: Første titt inn i det nye kirkerommet

Fyller 150 år i januar

En av grunnene til utvidelsen er at menigheten trengte mer plass. Med 500 stoler er kapasiteten nå fordoblet. Likevel kan det bli trangt under den første gudstjenesten søndag.

– Vi skal ha åpne dører ut på kirkeplassen og håper på TV-overføring til menighetssalen. Alle som ønsker det skal få ta del i begivenheten, sier Feilberg Jacobsen.

LES OGSÅ: Nå er kirkesteinene til salgs

Han forteller at det blir en spesiell og flott gudstjeneste med fem kor, 200 sangere og musikere.

– Det blir en forsmak på høstens innholdsrike kulturprogram frem til den store markeringen av kirkens 150-årsjubileum i januar, sier han.

Det eneste som ikke er på plass til jubileet, er nytt orgel. Det kommer først vinteren 2016-17. Inntil da låner man et orgel fra Gamlebyen kirke.

Bygg for generasjoner

Frank Hagen, byggeleder for den nye kirken, føler det som et privilegium å ha fått være med på å utvikle et bygg for de neste generasjonene.

LES OGSÅ: Så mye bredere blir den nye kirken

– Det er ikke ofte det bygges nye kirker, ikke ofte det bygges sammen gammelt og nytt, og det er faktisk første gang at en Oslo-kirke utvides fordi den er for liten. Jeg føler stor glede over at en av hovedstadens mest aktive menigheter nå får nok plass å utfolde seg på, sier Frank Hagen.

Han har møtt på mange hindringer underveis i arbeidet for å få utvide kirken. Se faktaboks nederst i saken

LES OGSÅ: Løse stener kan falle fra kirketårnet

– Men mange har talt vår sak, og jeg vil spesielt fremheve og takke byråd Bård Folke Fredriksen og Meinich arkitekter for hjelpen, sier Hagen.

Nye Nordstrand kirke ble formelt overrakt av Kirkelig fellesråd tirsdag denne uken.