Gå til sidens hovedinnhold

Matilde (23) og Batman har fans fra hele verden

Artikkelen er over 3 år gammel

I 2008 startet Matilde Brandt (23) bloggingen på jenterommet på Ormøya. I dag har hun 238 000 følgere på Instagram og når opp til 2 millioner mennesker hver uke på sosiale medier. 

"Dressurriding uten hodelag, frihet, triks, vennskap og GØY!" står det på Matilde Brandt sin Instagram-profil. Det er dette som er verdiene hennes når hun trener hesten Batman; uten utstyr og uten konkurransefokus bruker de dagene på lek og moro.

LES OGSÅ: Skal lage inngjerdede hundeparker

Stor fanskare

Brandt når ut til 2 millioner mennesker i uken og de beste Instagram-postene får opp til 200 000 visninger. Det er med andre ord mange som er interessert i å følge jenta fra Ormøya og frieseren Batman.

Artikkelen fortseter under bildet.

– Vi har følgere fra hele verden, blant annet Australia, USA, Tyskland og de skandinaviske landene.

På bloggen og på Instagram får følgerne til Batman og Matilde se hvordan hverdagen deres er. Brandt deler bilder og videoer av hva de to gjør sammen, i tillegg til treningstips.

LES OGSÅ: Liten sangstjerne ved Østensjøvannet

Trener hesten som en hund

Spesielt måten Matilde trener Batman på virker å være interessant for fansen på sosiale medier.

– Ja, vi gjør ting litt annerledes. Jeg trener han stort sett uten utsyr, og trener ham egentlig slik folk flest trener hundene sine, sier Matilde.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sammenligningen er slående lik. Batman følger Matilde rundt på tunet. Han stopper når hun stopper og løfter beinet sitt når hun løfter sitt. 

– Jeg vil vise at man kan ha ett tett vennskap med hesten sin fra bakken. Det er så mye mer å gjøre enn bare å ri hesten sin.

FRA ARKIVET:

- Vi vil bare ha et sted å være

Nå får hundene et fristed

Fulgte egne råd

Brandt har vært interessert i tekst, bilder og video siden hun var 11 år gammel. Som 13-åring begynte hun å blooge, men Instagram-kontoen startet hun opp først seks år senere; i 2014.

– Jeg hadde ingen anelse, håp eller forventning om at det skulle slå gjennom som det gjorde, sier Matilde.

Til vanlig jobber hun som digital rådgiver, så hun bestemte seg for å følge tipsene hun ga sine kunder, på sin egen Instagram-konto. Med en bildedatabase på flere terrabyte med bilder av Batman startet hun å legge ut gamle bilder av den svarte, høyreiste vallaken.

– Det er så gøy å dele følelser, inspirere og vise at folk ikke alltid trenger å gjøre det som er vanlig. Jeg ønsker å vise at hvermann kan få til det jeg kan, at man ikke trenger å være en profesjonell hestetrener eller showtrener for å få til det jeg gjør.