Onsdag 4. desember tennes lysene i Manglerud kirke og dørene åpnes til Norges Korforbunds trandisjonsrike førjulskonsert i Oslo. Seks forskjellige kor og vokalgrupper møtes for første gang når konserten «Tenn lys» finner sted. Korene fremfører høydepunkter fra sitt julerepertoar med et felles håp om å tenne en gnist gjennom flerstemt sang i ventetiden før jul.

Norges Korforbund er Norges største interesseorganisasjon for kor. På landsbasis teller organisasjonen over 30.000 medlemmer, som synger i over 1000 kor over hele landet. Bare i Oslo og Akershus er det over 5000 medlemmer og nær 200 medlemskor. Desember er den måneden med størst konsertaktivitet for Kor-Norge, og denne konserten føyer seg inn i rekken av mulige lyspunkt i den mørkeste tiden av året.

På konserten i Manglerud kirke kan du oppleve vokalensemblet Octopus med 30 blide damer fra Østensjø bydel som synger både viser, pop og klassisk. Korets musikalske og kunstneriske leder er Barbro Berquist.

Vokalgruppa Upper Tunes består av ni sangere fra Ski-området. Deres musikalske leder er Aleksander Waaktar, som er både komponist, sanger og arrangerer mye av musikken som vokalgruppen fremfører.

Tredje kor ut er Toppåsen Stemmeri, et blandakor med 26 sangere fra Søndre Nordstrand sammen med sin dirigent Guro Gravem Johansen. De liker seg godt i pop og viselandskapet.

Kortest reisevei har Manglerud Kirkes Vokalgruppe. De har med årene vokst seg ut av vokalgruppeformatet og teller nå nærmere 20 damer. Musikalsk leder er Sophia Blum.

Over åskammen, rett sydvest for Manglerud, finner du neste kor; Nordstrand Musikkselskaps Kor under ledelse av Tore Bronx. De setter pris på både viser og klassisk musikk. På denne konserten byr de på klassisk julemusikk.

Koret med lengst reisevei er Raumklang fra Skedsmo. Musikalsk leder er Guri Underdal. Med sine 70 sangere er dette det største koret på konserten. Raumklang har med seg pianisten, Espen Johansen.

Dørene åpnes klokken 19.30, det er mulig å få kjøpe kake og kaffe om man er tidlig ute.

Konserten starter klokken 20 og varer en times tid.