Gå til sidens hovedinnhold

14 evakuert i brann, brannbilkræsj og 80-åring i feil fil på E6

Artikkelen er over 6 år gammel

Her kan du sjekke ut hva Manglerud-politiet har holdt på med den siste uka.

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: Ved firetiden på morgenen torsdag 28. mai ble det meldt om brann i en bolig i Vårveien 2 på Ekeberg. Politiet meldte om kraftig røykutvikling og åpne flammer fra kjelleren da de kom til adressen. 14 personer ble evakuert. Seks av disse hadde fått i seg røyk, og én person ble sendt til Legevakten.

Her kan du lese mer om hva vårt lokale politi har holdt på med den siste uken:

Stjal for 350 kroner

LAMBERTSETER: Fredag 23. mai stoppet en vekter på Lambertseter senter en kvinne som hadde stjålet tre plagg for 350 kroner fra en butikk. 37-åringen hadde ikke ID-papirer på seg, men politiet fikk klarlagt identiteten hennes. Senteret har anmeldt kvinnen for tyveriet.

LES OGSÅ: Tenåringer råkjørte på E6

Påvirket og uten ID

RYEN: Like før midnatt fredag før pinse ble en bilfører stanset av politiet i Enebakkveien ved Esso-stasjonen. 23-åringen hadde ikke ID-papirer, ei heller gyldig førerkort, og det var mistanke om at han kjørte i påvirket tilstand. Mannen ble kjørt til arresten.

Kjedekollisjon

MANGLERUD: Pinseaften ettermiddag var det en kjedekollisjon med fem biler involvert på Ring 3 ved Manglerud senter. Ulykken skyldes at en personbil måtte bråbremse for en bil som kom ut fra Beiteveien. De påfølgende bilene klarte ikke å stanse og kjørte i hverandre. Det ble ingen personskader, men de trafikale problemene var store, ifølge politiet.

Askebeger tok fyr

MORTENSRUD: Pinseaften ved 17-tiden kom det melding om at det brant i en leilighet i Blakkens vei. Da politi og brannvesen kom til adressen, viste det seg at det kun hadde tatt fyr i et askebeger. Dette ble kastet ut, og «brannen» avverget.

Brannbil kolliderte

RYEN: En brannbil under uttrykning støtte sammen med en personbil i Ryenkrysset pinseaften ettermiddag. Det ble ingen personskader, men skademeldingsskjema ble fylt ut grunnet skader på bilene.

LES OGSÅ: Porsche-tyver, fulle sjømenn og villmannskjøring

Feil vei på E6

MORTENSRUD: Politiet fikk pinseaften flere meldinger om en bil som kjørte i feil kjørebane og holdt på å kollidere med andre biler på E6 mellom Abildsø og Mortensrud. Sjåføren, en 80 år gammel kvinne, parkerte til slutt på veiskulderen ved Mortensrud. Hun hadde tatt feil ved utkjørsel på E6 etter å ha fylt bensin på Ryen. Hun blir anmeldt for forholdet, og førerkortet ble beslaglagt.

Skulle rekke fly

SKULLERUDDUMPA: Ved halv ett-tiden, natt til 1. pinsedag, plukket politiet opp en mann som gikk på E6 i retning Mortensrud. 21-åringen ble kjørt til Shell-stasjonen. Underveis fortalte han at han hadde prøvd å haike fordi han skulle nå et fly fra Rygge.

Blottet seg

SKULLERUD: Natt til 2. pinsedag kom det melding til politiet fra en adresse på Skullerud. Her hadde en 23 år gammel mann tatt seg inn i en leilighet i 1. etasje og kledd seg naken. Vedkommende var også i besittelse av narkotika. Han ble anmeldt både for dette og for blottingen.

Sykkel stjålet

LJAN: Fra en bod i et hus i Furumoen ble det 2. pinsedag om formiddagen meldt om innbrudd i en bod. En sykkel var stjålet.

LES OGSÅ: Uspiselig fisk stjålet fra Fiskevollen

Kjørte vinglete

EKEBERG: En bil kjørte vinglete og med variert hastighet på Ring 3 retning Ryen på ettermiddagen 2.pinsedag. Politiet stanset bilen ved Ekeberg skole. Sjåføren, en 75 år gammel mann, skjønte ikke hvorfor han ble stanset. Han fikk beholde førerkortet, men ble anmeldt for brudd på Veitrafikklovens paragraf 3.

Trailer fast i Vingolfveien

NORDSTRAND: På ettermiddagen 2. pinsedag skapte en utenlandsk trailer store trafikale problemer i Nordstrandveien ved Nordstrand stasjon. Sjåføren oppdaget for sent at undergangen ned mot Mosseveien var for lav til at hans bil kunne passere igjennom. Han ville snu ved Vingolfveien, men fikk problemer da luftslangen røk og bremsene på traileren låste seg. Bilen ble stående bom fast. Viking hjalp sjåføren og traileren hans videre.

Tatt på stjålet sykkel

RYEN: Natt til tirsdag 26. mai kontrollerte politiet en syklist i krysset Sandstuveien/Enebakkveien. Det viste seg at sykkelen var stjålet. Den 18 år gamle mannen ble anmeldt for heleri av sykkel og dimittert på stedet.

Innbrudd i barnehage

LAMBERTSETER: Ved 02-tiden natt til tirsdag gikk alarmen i en barnehage i Glimmerveien. Det var knust et vindu, og vekter hadde sett to personer gå fra stedet. Politiet lette i området med hunder og fant én mistenkt. Vedkommende ble imidlertid dimittert. Det er uvisst hva som er stjålet fra barnehagen, men det er opprettet sak etter innbruddet.

LES OGSÅ: Tre fulle menn, en ufin mann og ungdom i et stillas

Påkjørt av trailer

BRYN: Tirsdag ettermiddag ble en personbil påkjørt av en utenlandsk trailer på Ring 3 ved Bryn senter. Det var ingen personskader. På grunn av litt språkproblemer hjalp politiet til med å fylle ut skademelding.

Falsk brannalarm

SKULLERUD: Ved 21-tiden tirsdag kveld fikk politiet melding om mulig brann i Gamle Enebakkvei. Da de kom til den oppgitte adressen sammen med brannvesenet, viste det seg at det ikke brant i huset. Det var kun noen som grillet på terrassen.

Slagsmål og ran

MANGLERUD: Natt til onsdag ved 02-tiden, ble det meldt om slagsmål med flere personer innblandet i Vekterveien. Da politiet kom til stedet, ble de kontaktet av en mann som sa han var fraranet penger og klokke. Med beskrivelse av gjerningsmann ettersøkte politiet nærområdet, men fant ingen som passet til signalementet. Den fornærmede 52-åringen hadde både mobil, klokke og lommebok på seg, men det er opprettet sak på ranet.

Bil på taket

SKULLERUD: Onsdag kveld kjørte en lastebil på en personbil ved Plantasjen i General Ruges vei. Personbilen havnet på taket og to personer fikk mindre skader. Da politiet kom til stedet, var lastebilen borte. Det ble søkt i området og vitner gav gode opplysninger om bilen. Det ble opprettet anmeldelse på forholdet.