NORDSTRAND: Kristin Stoltenberg tiltrer som ny redaktør i Nordstrands Blad 1. juni. Hun kommer fra stillingen som redaktør/kommunikasjonsrådgiver i SOS Barnebyer, men har også med seg over 20 års erfaring som avisleder og journalist fra Aftenposten og Schibsted-konsernet.

Fjerde generasjon lokalbeboer

Stoltenberg bor på Munkerud, er gift og har to barn. Hun er fjerde generasjons nordstrandsbeboer, og kjenner distriktet godt.

- Bestefaren min var den første soknepresten på Lambertseter, forteller Stoltenberg, som gleder seg til å ta fatt på den nye jobben.

- Jeg har vokst opp med avisa, og den er en viktig kilde til pålitelig informasjon og nyheter om hva som skjer i lokalmiljøet. Det skjer mye i området, og Nordstrands Blad er viktig for lokal identitet. Jeg gleder meg til å utvikle avisen videre, løfte lokale debatter og sette preg på nyhetsbildet, sier Stoltenberg.

- Vi skal være nære og tilstede i folks liv, vi skal være engasjerende og nyttige. Vi skal heie på bra folk, lage journalistikk folk ikke kan være likegyldige til og løfte frem konsekvensene av politiske vedtak, sier Stoltenberg.

- Jeg går til jobben med ydmykhet, og gleder meg veldig til å komme i gang og jobbe med den flinke gjengen som lager avisen i dag!

Saken fortsetter etter bildet

 

Amedia satser på lokalavisen

Ansettelsen av ny redaktør i Nordstrands Blad er første skritt i lokalaviskonsernet Amedias satsning på Nordstrands Blad.

- Jeg er glad for at vi har fått Kristin på laget. Hun har den bakgrunnen og energien vi var på jakt etter for å løfte Nordstrands Blad til det nivået vi mener leserne og avisen fortjener, sier styreleder og regiondirektør i Follo/Østfold, Petter Saugstad.

Avisen er inne i sin 95. årgang, og har siden 2015 vært en del av Mediehuset Østlandets Blad. De to avisene har hatt felles redaktør, nå skal Nordstrands Blad løsrive seg og stå på egne bein.

Avtroppende redaktør Martin Gray forteller at han er veldig fornøyd med å ha fått Kristin Stoltenberg inn som ny redaktør.

- Jeg kjenner Kristin som er drivende dyktig journalist og avisleder. At hun i tillegg kjenner lokalmiljøet er en stor fordel, og jeg er helt sikker på at hun er den beste kandidaten til jobben og til å løfte Nordstrands Blad ytterligere, sier Gray.

I tillegg til ny redaktør, skal det også ansettes to nye journalister i Nordstrands Blad i løpet av året. Og ikke minst, så skal avisen endelig få kontor i lokalmiljøet igjen. I dag holder redaksjonen til på Ski sammen med Østlandets Blad.